7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'li kadınlardan zincirli eylem

Diyarbakır'da, DTP'li bir grup kadın ve kadın Belediye Başkanı cezaevi önünde ellerini zincirle bağlayarak son dönemde yapılan operasyonlarda tutuklanan DTP'lilere destek eylemi yaptı.

DTP İl Başkanlığı önünde başlayan yürüyüş cezaevi önünde yapılan basın açıklaması ile son bulurken, yürüyüş boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı.

Türkiye genelinde DTP'lilere yönelik operasyonları ve tutuklamaları protesto etmek isteyen partili kadınlar ve 14 kadın Belediye Başkanı DTP il binası önünde toplanarak Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 500 DTP'li kadına eşlik eden Belediye Başkanları sloganlar ve pankartlar eşliğinde cezaevine kadar yürüdüler. Cezaevi önünde toplanan DTP'liler ve Belediye Başkanları ellerini zincirlerle bağladılar. Yapılan operasyonda tutuklanan DTP'lilere destek vermek amacıyla ellerini bağlayan DTP'liler yapılan basın açıklamasından sonra elleri zincirli bir şekilde oturma eylemi yaptılar.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı oturma eyleminden sonra DTP'liler zincirleri toplayarak sessiz bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kiraz IP: 163.156.240.xxx Tarih : 22.04.2009 17:44:43

neyi protesto ediyor bunlar simdi. askerimi sehit edenleri onlara destek verenlere mi destek cikiyorlar. yoksa dunyanin en buyuk eroin ve esrar kacaksici olduklari icinmi destek cikiyorlar yada ve dunyanin tanidigi terorist orgutu pkk yanlisi ve onlari korumak icin kurulmus bir parti dtp ye destek vermek icinmi zincire vuruyorlar kendilerini. umrumuzda degil boyleleri  birak zincirlemeleri kendinizi parcalasanizda kilimiz kimildamaz boyleleri icin.