8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DTP'li kadınların meşaleli yürüyüşü

Diyarbakır'da Demokratik Toplum Partisi (DTP) Kadın Meclisi tarafından meşaleli yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş sonunda yapılan açıklamada, Kürt sorununun barış ve diyalog yöntemleriyle çözülmesinin kaçınılmaz olduğu belirtildi.

DTP Kayapınar İlçe Teşkilatı binası önünde toplanan kadınlar yaktıkları meşalelerle Park Orman'a kadar yürüdüler. Yürüyüşe DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve çok sayıda partili kadın katıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte sık sık terörist Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı. Yürüyüş sonunda açıklamayı okuyan DTP Kadın Meclisi üyesi Fatma Sümbül, Türkiye'nin son günlerde önemli bir süreçten geçtiğini belirterek Kürt sorununun barış ve diyalog yöntemleriyle çözülmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Sümbül şöyle konuştu:

"Türkiye halklarının yıllardır özlemini duyduğu barış ve demokratik çözümün gelişmesi durumunda ülkemiz büyük bir gelişime, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik atılımı yaşayacaktır. Türkiye halkları hak ettikleri huzur ve refaha kavuşacaklardır. AK Parti hükümetinin ve devlet yetkililerinin çatışmasızlık sürecine karşılık vermeleri ve somut politika ve çözümlerini netçe ortaya koymaları gerekmektedir. Kürt sorununun çözümü konusunda Kürtlerin temsilcileri muhatap alınmalı ve düşünceler paylaşılarak kalıcı çözüme doğru samimi adımlar atılmalıdır."

Yürüyüş esnasında açılan, "Kürt sorununun çözümünde muhatap Abdullah Öcalan" pankartı dikkat çekti. Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 18:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?