7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'li vekiller Silvan'da

DTP Milletvekilleri Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde parti ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu mitinge katılarak Belediye Başkan adayı Fadıl Erdede için destek istedi.

DTP mitinginde yöresel kıyafetler giyen kadınlar dikkat çekti.

DTP Diyarbakır Milletvekilleri Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, Silvan Belediye Başkan Adayı Fadıl Erdede, sivil toplum kuruluşları üyeleri İl Genel Meclisi adayları Belediye Meclisi adaylarını Silvan'da köy ve mahalle muhtarları ile coşkulu bir kalabalık karşıladı. Milletvekili Selahattin Demirtaş, halkı selamlayarak, "Bu meydanı bu heyecanla, bu coşkuyla dolduran herkesi, balkondaki çatıdaki herkesi sevgiyle, saygıyla hürmetle selamlıyorum. Bugün Silvan tarih yazdı. 21 Mart Nevruz'da Diyarbakır yazmıştı. Aynı tarihi bugün Silvan yazdı. Kutluyorum sizleri. Aslında bugün seçim günüdür. Silvan sabırsız davrandı. Silvan 29 Mart'ı bekleyemedi seçimi bugüne almış, kutluyorum sizi, hayırlı olsun. Arkasında soğuk namluyla yaşadı yıllarca Silvanlı unutmadık bunları. Bugün bu meydana bakanlar, bu meydanın nasıl dolduğunu geçmişte yaptıklarına bakarak hatırlasınlar. Silvan kendi küllerinden yeniden doğdu. Bu halkı o günlerde soğuk namluyla
teslim alamayanlar şimdi kara kömürle, makarnayla teslim almaya çalışıyorlar. Yazıklar olsun size, eğer bu halkın, Silvan halkının direnişine, Silvan halkının bu onurlu duruşuna şu kadarlık saygınız olsaydı burada DTP dışında hiçbir parti aday göstermemeliydi. Hiçbir parti siyasi çalışma yapmamalıydı. Biz bir ülke için yola çıktık. Bu ülke hepimize yeter dedik. Barış içinde, kardeşlik içinde ama kendi dilimizle, kültürümüzle yer alalım dedik. Birlikte kardeşçe yaşayabiliriz dedik. Ama birileri ısrarla bu kardeşliği, Kürtleri inkar ederek, Kürtleri yok sayarak asimile edilmeye çalışarak bozmak istediler. Allah'a çok şükür ki Kürtler bugün dimdik ayaktadır. Başı dik alnı açık bir şekilde mücadelesini vermiş, direnişini gerçekleştirmiş, zaferini kazanmış, birlik, bütünlük içerisinde kendi geleceğine yürüyor. Çok şükür buralarda, bu meydanlarda barışın temsilcileri var. Herkes görecek ki bütün Türkiye, bütün dünya gözü bizde olan herkes görecek ki DTP en büyük çıkışı yapan, oylarını en fazla artıran parti olmuş olacak" dedi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ise "Bugün burada hepimizin gurur duyacağı bir tablo görüyoruz. Bu tabloyu görmek kolay olmadı. Bu tablolar mücadelemizin sonucudur. Bu mücadele kolay verilmedi. Özgür ülke, özgür yarınlar bizim olacak. 30 Mart sabahı bu hasret sona erecek. Ankara'da başka, bölgeye gelince başka konuşuyorlar. Ama yalancının mumu 29 Mart'ta sönecek. AK Parti kendi iktidarı süresinde yerine getirilmeyen hizmetlerin vaadini veriyor. 8 yıldır neden bu halka layık olduğu hizmeti yerine getirmediniz" diye konuştu.
Milletvekilleri ve adayların konuşmalarından sora sanatçı Farqin, çıplak sesle kalabalığa Kürtçe şarkı söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?