7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'liler açlık grevi başlattı

DTP yöneticilerine yönelik 14 Nisan tarihinde gerçekleştirilen ve birçok parti yöneticisinin tutuklandığı operasyonun ardından DTP'li milletvekilleri tarafından başlatılan eylemler devam ediyor.

Operasyona tepki eylemi kapsamında bugün binlerce DTP'li açlık grevi yapmak için Diyarbakır'da bir araya geldi. Yaklaşık 2 gün sürecek olan açlık grevine DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da destek veriyor.

Bugün sabah saatlerinde Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda bir araya gelen DTP'li grup arasında DTP Eş Başkanları Ahmet Türk, Emine Ayna, Milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çevre il belediye başkanları da yer aldı. Açlık grevi öncesi bir açıklama yapan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, DTP'ye yönelik yapılan operasyonu protesto ettiklerini belirterek, ''Bu operasyon dağa çıkmayı teşvik ediyor'' dedi.

''14 Nisan'da gerçekleştirilen operasyon demokratik yönetim anlayışına karşı gerçekleştirilmiştir'' ifadelerini kullanan Türk, "Son yıllarda Türkiye demokrasisinin gelişim ya da gerileme ölçüsü olan Kürt sorununun çözümü ve muhatabı tartışmalarında adres olarak ortaya çıkan DTP'ye yönelik bu darbenin doğru olarak okunması halkların özgür geleceği açısından belirleyici olacaktır" şeklinde konuştu.

PARTİMİZE YÖNELİK BU DARBE ADETA DAĞA ÇIKMAYI TEŞVİK ETMEKTEDİR
Operasyonla ilgili değerlendirmelerine devam eden Ahmet Türk, "Hükümet hatta Genelkurmay bile zaman zaman dağdakilerin indirilmesi amaçlı olarak bazı politikaların gereğine vurgu yaparken, partimize yönelik bu darbe ile adeta dağa çıkmayı teşvik etmektedir. Kürtler 30 yıldır yürüttüğü demokrasi ve özgürlük mücadelesinde her türlü örgütlülük ve çözüm iradesini olabildiğince güçlü bir şekilde açığa çıkarmıştır" diye konuştu.

PKK'NIN ÇATIŞMASIZLIK KARARI ŞANSTIR
DTP Eş Başkanı Türk, terör örgütü PKK'nın 1 Haziran'a kadar sürdüreceği, ''Çatışmasızlık kararını'' ''Şans'' olarak değerlendirirken açıklamasına şöyle devam etti: "Operasyon bu seçimde açığa çıkan demokratik siyasetin başarısını barışçıl bir zemine dönüştürme şansı veren PKK'nın 1 Haziran'a kadar sürdüreceğini açıkladığı çatışmasızlık kararı ve bu süreçte gelişebilecek, diyalog ve uzlaşıya karşı büyük bir darbedir."

Basın açıklamasının ardından partililer oturma eylemi ile açlık grevine başladılar. Parkta kurulan çadırlarda sabahlayacak olan DTP'liler Pazartesi saat 16.00'da yapılacak olan basın açıklaması ile açlık grevini sonlandıracak.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:29:04
Güncelleme :3 Mayıs 2009 Pazar 15:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahfiz IP: 95.70.226.xxx Tarih : 3.05.2009 20:04:15

 çoooook teşekkür ederiz.rica etsek açlık grevinizi(!) 3-4 ay uzatın.herkesi mutlu edersiniz.inanın herkes sevinecek.