7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'liler açlık grevine başlıyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP), Genel Meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da 2 günlük açlık grevi başlatacak.

DTP'ye yönelik tutuklamaları mecliste oturma eylemi yaparak tepki gösteren milletvekilleri bu defa Diyarbakır'da açlık grevine girecek. DTP'ye yönelik 14 Nisan'da başlayan ve devam eden operasyona tepkiler sürerken, DTP'li milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılımı ile 3-4 Mayıs tarihlerinde Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda açlık grevine girecek.Mayıs ayı boyunca bir dizi eylem kararı alan DTP Parti Meclisi, eylemleri "DTP'yi susturma, silahları sustur. Çatışmasızlığa cevap ver" sloganıyla düzenleyecek.

1 Mayıs günü İstanbul, 2 Mayıs günü Şanlıurfa'da düzenlenecek olan 1 Mayıs mitinglerine katılacak olan DTP, 3-4 Mayıs günlerinde de Diyarbakır'da binlerce kişinin katılımıyla kitlesel bir açlık grevi yapacak.

DTP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, "Partimiz üzerinde geliştirilen operasyon ve tutuklamaların son bulması için böyle bir karar aldık. Yapacağımız açlık grevine Genel Başkanımız Ahmet Türk, Milletvekilleri ve belediye başkanlarımız katılacak" dedi.

DTP İl Başkanı Ali Şimşek, DTP bölge komisyon üyesi Abdullah Akengin ve il yöneticisi Eylem Ateş, geçtiğimiz günlerde yapılan cemiyet seçimlerinde yeniden başkan seçilen Faruk Balıkçı'yı ziyaret etti. Balıkçı ve yönetim kurulu üyelerine başarı temennisinde bulunan Şimşek, bölgede gazeteciliğin zor şartlarda yapıldığını belirtti. GGC Başkanı Balıkçı ise bölgede görev yapan gazetecilerin bir çok konuda objektif olduğunu ve bu temelde hareket ettiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 14:58:46
Güncelleme :1 Mayıs 2009 Cuma 15:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?