7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'liler cenazede

Terörist Abdullah Öcalan'ın doğum gününde Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Mahsum Karaoğlan Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde defnedilirken cenaze törenine DTP Milletvekili Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününde Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara bölgesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Mahsun Karaoğlan'ın(21) cenazesi Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Yayvantepe köyünde toprağa verildi. Karaoğlan için düzenlenen cenaze törenine kalabalık bir grup katıldı. Cenaze törenine katılanlar arasında DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de vardı. Sabah saatlerinde Şanlıurfa'dan getirilen Karaoğlan'ın cenazesini kalabalık bir grup karşılarken cenaze töreni nedeni ile ilçede esnaf kepenk kapattı. Mezarlıkta bir araya gelen kalabalık grup ellerinde PKK bayrakları ve Öcalan posterleri ile slogan attı. Cenazenin defnedilmesinin ardından Milletvekili Selahattin Demirtaş ve Osman Baydemir kitleye katılanlara hitaben birer konuşma yaptı. Demirtaş şunları söyledi:

"Bu özgürlük yürüyüşünde birçok bedeller ödenerek, birçok acılar çekilerek bu noktaya gelindi. Biz şehitlerimizin aydınlattığı bu yolda yürüyerek halkımızın özgür geleceğine doğru gidiyoruz. Mahsun ve Mustafa, yoldaşlarımız da bu yolda canlarını seve seve vermiş, özgürlük sevdası uğruna canını seve seve vermiş iki yoldaşımızdır. Gerek Cemil Çiçek'in 'DTP Ermenistan sınırına dayandı' açıklaması, gerekse 'Oylar tehditle alındı. Bölgede halk tehdit edildi. Bu şekilde seçimi kazandılar', açıklaması, gerekse Genelkurmay'ın 'Güneydoğu'daki seçim sonuçlarını değerlendireceğiz' açıklaması bütün bu olaylara zemin hazırlayan ve aslında güvenlik güçlerine gizli talimat veren mesajlardır. Bu mesajların gereğini yerine getirmişlerdir. Ama çok açık bir şekilde ifade ediyorum; öyle Başbakan'ın yaptığı gibi örtülü mesajlarla değil, öyle Cemil Çiçek'in, yaptığı örtülü mesajlarla değil, çok açık bir mesaj veriyorum; bu halk özgürlüğüne sevdalıdır. Siz katliam politikalarınızı geliştirdikçe biz ölümüne direneceğiz. Açık ve net söylüyorum; canımız pahasına direneceğiz."

Demirtaş'ın ardından söz alan Baydemir ise Karaoğlan'ın öldüğü olaylara değinerek tepkisini dile getirdi. Defin işlemlerinin tamamlanmasının ardından kalabalık grup ilçe merkezine doğru yürüyerek buradan taziye çadırına geçti. Mezarlığın bulunduğu alanda güvenlik görevlisi bulunmazken Ergani ilçe merkezinde ise geniş güvenlik önlemleri alındı. İlçe merkezinde bulunan askeri birlik etrafında çevik kuvvet saldırılara karşı adeta etten duvar ördü. İlçede yaşanan gerginliğe rağmen güvenlik güçleri ve cenaze törenine katılanlar arasında bir çatışma yaşanmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 18:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?