7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'liler istifa kararı aldı

KAPATILAN DTP'NİN VEKİLLERİ İSTİFA KARARI ALDI (2)

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) milletvekilleri, toplu olarak istifa etme kararı aldı. Kararı açıklayan eski Genel Başkan Ahmet Türk, "Demokrasi mücadelemizi parlamento dışında sürdüreceğiz. En kısa sürede istifa dilekçelerimizi Meclise vereceğiz" dedi.

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP'nin milletvekilleri, Diyarbakır'da durum değerlendirmesi yaptı. "Demokratik Toplum Kongresi" toplantısına katılan heyet, yaklaşık 4 saat süren toplantıda bazı kararlar aldı. Alınan karaları açıklayan Ahmet Türk, mevcut parlamentonun DTP'yi hazmedemediğini iddia ederek, "Anayasa Mahkemesi'nin oy birliğiyle kapattığı partimizde beni ve Aysel Tuğluk'u 5 yıl yasaklı yaparak milletvekilliğimizi düşürdü. Biz aldığımız kararı Diyarbakır'a gelerek açıklamayı esas aldık.

En kısa süre içinde dilekçelerimizi Meclis Başkanlığı'na vereceğiz. Biz sorunların çözüm yerinin parlamento olduğunu söyledik. Bir gün parlamento sorunları gündeme alırsa ancak o çözebilir. Mevcut parlamento bizi hazmetme becerisini bile gösteremedi. Demokratik siyasetin önünün açılması için çaba içinde oluruz. Biz bugün gerçekten bütün barış, demokrasi mücadelemizin anlaşılmadığı inancına vardık ve dilekçelerimizi sunacağız. Sorunları çözme ve o beceriyi gösterme siyasi partilerin işidir. Bin yıldır

birlikte yaşayan iki halkın geleceğini önemsiyorsak, hepimiz yeniden düşünmeliyiz" diye konuştu.

Kapatılan DEP'in eski milletvekili Hatip Dicle ise, "Meclis'ten çekilme, demokratik siyaseti bırakma anlamına gelmez. Barış ve Demokrasi Partisi altında siyasete devam edeceğiz" dedi.

KAPATILAN DTP'NİN VEKİLLERİ İSTİFA KARARI ALDI (2)
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 19:23:04
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 22:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?