7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'liler tam kadro törende

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da kutlandı. Kutlamalara puşili polis okulu öğrencilerinin yaptığı kol bastı şovu damgasını vurdu.

Kutlamalar sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. 23 Nisan kutlamalarına katılmayan DTP'li belediye başkanları bu defa tam kadro kutlamalara katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından askerler birliklerine dönüşleri esnasında "şehitler ölmez, Ne mutlu Türküm diyene sloganları attı." Kutlamalar daha sonra Diyarbakır Atatürk stadında devam etti. Buradaki kutlamalar tören geçişi ile start aldı. Aşırı sıcak nedeni ile vatandaşlar tören boyunca zor anlar yaşadı. Törende öğrenciler yaptıkları gösteriler ile vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatırken Ali Gaffar Okan Polis Meslek Yüksek okulu öğrencilerinden oluşan Tekvando sporcularının yaptığı şov ise büyük beğeni topladı. Polis okulu öğrencileri daha sonra kol bastı şov yaptı. Son dönemlerin moda oyunu olan kolbastı şov Diyarbakır'daki 19 Mayıs gösterilerine renk kattı. Boyunlarındaki puşiler ile kolbastı oynayan polis adayları izleyenlerden büyük alkış aldı.

Polis okuluna has figürlerle oyunu süsleyen polis adayları yaklaşık 20
dakika boyunca kolbastı oynadılar. Tören daha sonra lise öğrencilerin gösterileri ile devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:32:50
Güncelleme :19 Mayıs 2009 Salı 15:53:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?