5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

DTP'lilerden Baydemir'e ziyaret

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş ve DTP'li milletvekilleri Aysel Tuğluk, Akın Birdal ve Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.


Bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş ve milletvekilleri Aysel Tuğluk, Akın Birdal ve Gültan Kışanak, ziyaret ettikleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından kapıda çiçeklerle karşılandı. Baydemir, Cumhurbaşkanı Gül'ün kenti ziyaret edecek olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, "Şüphesiz ki ana kent belediyesi olarak bütün hazırlıkları eksiksiz şekilde yerine getireceğiz. Kendileriyle görüşme fırsatımız olursa bahsetmiş olduğum dosyayı Sayın Cumhurbaşkanı'na sunmayı arzularım. Yerel yöneticiler açısından büyük bir dayanışma ağısınız. Kentimizin sosyal ve ekonomik kalkınmasında başvuracağımız, her zaman kapısını çalacağımız, sırtımızı dayayacağımız, yüreğimizi açacağımız bu kentin çok değerli temsilcilerisiniz. Diyarbakır halkının hizmetkarlarıyız. Kentin ekonomik ve sosyal kalkınması için ortaklaşa sorunlarla boğuşmaya, sorunların aşımı için birlikte çaba içerisinde olmaya da kesinlikle açığız ve hazırız. Demokratik muhalefet şüphesiz herkesin hakkıdır. Ama bunu da yaparken bence karşımızdakinin onurunu, kişiliğini rencide etmememiz gerekiyor. Her tartışmanın da kendi mülahazası, kendi verimi içinde gerçekleşmesi gerekir" dedi.

"DTP Diyarbakır'da her zaman olduğundan daha güçlüdür"


DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş ise kentte DTP'nin desteklenmesinin vaatlerini gerçekleştirme konusundaki inancından ve ısrarından kaynaklandığını belirterek, "Bugüne kadar Diyarbakır'a yaptığı çalışmalardan dolayı Baydemir'e ve Büyükşehir'in tüm kadrolarına teşekkür ediyorum. Ne mutlu ki Diyarbakır halkına bu kalede çok güçlü kaleciler var. Ama bilinmelidir ki sadece kaleci değil santraforlar da var gol atacak. Bu nedenle DTP Diyarbakır'da her zaman olduğundan daha güçlüdür, güçlü olmaya devam edecektir. Bu korkulacak değil, örnek alınacak bir durumdur. Demokratik Toplum Partisi eğer tartışılacaksa belediyelerin uygulamaları görülmeli, örnek alınmak üzere tartışılmalıdır. Ankara, İstanbul belediyelerimiz de buradaki belediyecilik anlayışıyla keşke ilgilenseler, burada ne kadar parayla ne kadar hizmetler üretildiğini tartışsalar. Keşke bu kaleler çoğalabilse, herkes bu hizmetlerden faydalanabilse, diğer kentler de bu belediyecilik anlayışıyla yönetebilse, bu şansa sahip olabilse" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 20:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaan teklin IP: 88.229.205.xxx Tarih : 12.09.2007 11:07:40

albirini vur ötekine