7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'nin açlık grevi sona erdi

Diyarbakır'da DTP tarafından başlatılan 2 günlük açlık grevi sona erdi.

DTP'ye yönelik 14 Nisan'da başlayan operasyonu protesto etmek amacıyla Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile çok sayıda kişinin katıldığı açlık grevi sona erdi. DTP Eş Başkanları Ahmet Türk ve Emine Ayna, DTP'li Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının tam kadro katıldığı, sanatçılar, demokratik kitle örgütleri, Türkiye Barış Meclisi üyelerinin de destek verdiği açlık grevinin ikinci günü de halaylarla sürdü. Eylemciler erbaneler, bağlamalar ve şarkılar eşliğinde halaya dururken sağanak yağmur nedeniyle grev 2 buçuk saat erken bitirildi.

DTP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Cemal Coşgun, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 52 kişinin açlık grevi yapanlara gönderdiği mektubu okudu.
Demirtaş'ın açıklamasının ardından açlık grevi sona ererken, Türkiye'nin dört bir yanından greve katılan eylemciler ise çadırlarını toplayarak son hazırlıklarını yaptıktan sonra yola çıktı. Bazı eylemcilerin açlık grevini simit ile bitirdiği gözlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 19:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.245.234.xxx Tarih : 4.05.2009 21:01:26

karınları açıkınca eylem bitti hemen kebapçıya koşmuşlardır mutlaka  ve o dtp millet vekilleri 1 yıl açılk grevi yapsınlar bizden toplanan paralarla aldıkları maaşla karınlarını doldurmasınlar teröristlere ziyafet çekmesinler  bence terör kanunları hemen değişmeli terörüsler ve onlara destek olanlar derhal cezalandırılmalı