7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'nin barış yürüyüşüne inceleme

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından organize edilen barış yürüyüşünün görüntüleri, polis tarafından incelendikten sonra savcılığa gönderilecek. 

DTP tarafından "Ankara'ya Barış İçin Yürüyoruz" sloganıyla organize edilen yürüyüşün Diyarbakır programında çekilen görüntüleri, incelenmeye alındı. Toplantı sırasında terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlarla yapılan konuşmaların çözümleri yapıldıktan sonra görüntüler, incelenmek üzere Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilecek. Kaset dökümleriyle birlikte savcılığa gönderilecek dosyanın incelenmesinin ardından, dava açılıp açılmayacağına karar verilecek. 

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, genel başkan yardımcıları, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile çok sayıda partilinin uğurlanması sırasında terör örgütü PKK ve elebaşısı Öcalan lehine slogan atılmış, Batıkent yolu trafiğe kapatılmıştı. Polisin tüm uyarılarına rağmen slogan atmaya devam eden grupla ilgili polis görüntü çekmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 14:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Diyarbakırlı Ahmet IP: 88.231.137.xxx Tarih : 22.12.2006 17:00:41
Hukuk yok devletimizde. Olsa terörist velileri terörü bu kadar çok övemezlerdi. Savcılarda Devleti düşünmüyorsa artık yorum bitti.