7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTP'nin eylemi devam edecek

DTP Diyarbakır İl Başkan Vekili Ali Şimşek, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinin 10'uncu yıldönümünü protesto etmek için pazar günü kentte yapılan yürüyüşe polisin izin vermemesi ardından yürüyüşlerine çarşamba günü ‘kaldıkları yerden' devam edeceklerini söyledi.

Yürüyüşe DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, milletvekilleri, belediye başkanlarının da katılacağını belirten Şimşek, güvenlik güçlerinin ortaya koyduğu tavrı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anlaması gerektiğini belirterek, “Başbakan özür dilemeli” dedi.

Diyarbakır'da aralarında DTP milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu grubun yürüyüşüne pazar günü polis izin vermezken, izinsiz gösteriye müdahelede bulunmuştu. DTP Diyarbakır İl Başkan Vekili Ali Şimşek, yarım kalan yürüyüşe çarşamba günü ‘kaldıkları yerden' devam edeceklerini söyledi. Şimşek, DTP İl Binası önünden, Koşuyolu Parkı'na kadar yapılacak yürüyüşe DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, genel başkan yardımları, milletvekilleri, belediye başkanlarının da katılacağını söyledi. Şimşek, demokratik tepkilerini ortaya koymak istediklerini, tahammül sınırlarını zorlayan saldırıyla karşılaştıklarını öne sürerken şöyle dedi:

“Demokratik tepkimizi ortaya koyacaktık. Buna izin verilmedi. Bu kadar pervasızca bir saldırıyı beklemiyorduk. Ama, AKP'nin geliştirdiği şiddet politikasının yansıması olarak halka karşı tahammül sınırlarını aşan saldırı yaşandı. Gaz bombalarından dolayı parti binamız adeta Hitler'in gaz odalarına dönüştürüldü. Kaldımız yerden yürüyüşümüze devam edeceğiz. Partimizin abluka altına alınarak gaz odasına dönüştürülmesine karşı protesto edeceğiz. Saldırıyı kınayacağız.”

Şimşek, 21 Şubat'ta Diyarbakır'a gelmesi beklenen Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın güvenlik güçlerinin ortaya koyduğu tavrı anlamasını ve özür dilemesi gerektiğini ileri sürerken, “Partimiz kuşatılarak göz odasına dönüştürülüyorsa, sıradan bir olay değildir. Başbakan Davos’ta sözüm ona çocuk dostu görünürken, Diyarbakırdakiler için ‘kadın da çocukta olsa gereği yapılacaktır’ açıklamasını güvenlik güçleri yerine getirdi. Başbakan’ın özür borcu vardır. Başbakan bu halktan özür dilemediği sürece Diyarbakır'a gelişinin yeri yoktur. Ortamı sobate eden biz değiliz, Diyarbakır'ı herkesten çok düşünüyoruz. Demokratik bir ortamda seçim yapılırsa, AKP sandığa gömülecektir. Bitişi buradan başlayacaktır. Ortamı sabote eden biz değiliz. Diyarbakır'ı herkesten çok düşünüyoruz. Buna izin verilmedi. Bu kadar pervasızca bir saldırıyı beklemiyorduk. Bu süreci geriyor” diye konuştu.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 17:38:01
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 17:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?