7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DTSO ile eğitime devam

DİYARBAKIR'DA 'AB, İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ' DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, mermer işletmelerine yönelik 'AB, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği' uygulamalı eğitimlerine devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak konuşan DTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş, Ekim ayında Diyarbakır'da gerçekleştirilen 'Mermer Artıklarının Değerlendirilmesi ve Çevresel Etkilerinin Azaltılması' sempozyumu bünyesinde başlatılan 'AB Üyelik Sürecinde 'İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği' eğitimlerinin özellikle bölgede son yıllarda gelişen mermer sektörü ve diğer dallarda faaliyet gösteren sanayi işletmeleri için hayati önem taşıdığını söyledi. Güneş, "Çalışanlarımızın ve işverenlerimizin bu konuda daha

bilinçli ve güvenli bir ortamda çalışma koşullarının oluşturulması noktasında son derece hassas ve dikkatli oldukları görülüyor" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde devam eden eğitimlere özellikle mermer işletmelerinden çok sayıda çalışan ve yönetici katılarak bu konudaki bilgi eksikliklerini gideriyor. Organize Sanayi Bölgesi işletmelerine yönelik eğitimlere önümüzdeki günlerde de devam edileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 11:42:02
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 12:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?