7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DÜ Yolsuzluk davasında erteleme

Dicle üniversitesiDiyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Merkez Laboratuvarı'na malzeme alımında usulsüzlük yapılarak üniversitenin zarara uğratıldığı iddiasıyla, Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç'un da aralarında bulunduğu 19 kişinin yargılandığı duruşma ertelendi. Mahkeme, usulsüzlük yapılıp yapılmadığını tespit etmek amacıyla bilirkişi atanmasına karar verdi. 

Diyarbakır 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar Rektör Prof. Dr. Fikri Canoruç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Ramazan Çiçek, Prof. Dr. Ömer Mete, Mahmut Arıkan, Kazım Babaoğlu, Mehmet Özaydın, öğretim üyeleri Sait Çelik, Vural Güven, Aziz Burtan, Ali Kelle, Prof. Dr. Recep Işık, Süleyman Daşdağ, Mithat Bahçeci, Mehmet Salih Çelik, Abdurrahman Kaya ile üniversitede görevli Osman Şeker, Ali Efe ve Adem Bayram katılmadı. Duruşmaya katılan diğer sanıkların avukatları ise, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak beratlerini talep etti. 

Mahkeme heyeti, üniversitenin zarara uğratılıp uğratılmadığını tespit etmek için 3 bilirkişinin inceme yapmasını ve rapor tutması için duruşmayı 9 Mart 2007 tarihine erteledi. 

Sanıklar, DÜ'de yapılan bir ihalede şartnameye uygun ve daha düşük bedel teklif eden firmaların tekliflerinin değerlendirmeye alınmadığı ve daha yüksek bedel teklif eden firmaların ürünlerinin alındığına iddiasıyla yargılanıyor. Üniversitenin 442 milyar 484 milyon lira zarara uğratıldığı kaydedilen iddianamede, sanıkların TCK'nın 205. ve 240. maddelerinden 5 ile 10 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 18:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?