8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DÜ'de bisiklet şenliği

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve üniversite lojman yönetimi işbirliği ile düzenlenen '4. Geleneksel Bisiklet Şenliği' renkli görüntüler eşliğinde yapıldı.

Üniversite kampüs alanında gerçekleştirilen şenlik çerçevesinde bay ve bayan olmak üzere toplam 12 kategoride yarışıldı.

Yarışmacıların en küçüğü 4, en büyüğü 51 yaşındaydı. Yarışmaya katılan minik yarışmacılardan çok bitiş çizgisinde onları bekleyen aileleri heyecanlıydı. 6 farklı yaş kategorisinin yarıştığı şenlik hakkında bilgi veren organizasyon sorumlusu Dr. İsmail Gül, amaçlarının çevreye saygılı, insanın doğayla bütünleştiği, bisikletle çevreyi kirletemeyerek kimseye bağlı kalmadan kendi gücüyle hareket edebileceği bir sistem oluşturmak olduğunu bildirdi.

Bu amaçlarını da lojmandan başlayarak Diyarbakır'a hatta tüm Türkiye'ye yaymak istediklerini söyleyen Gül, "Bütün amacımız bisiklet sevgisini aşılayarak insanların bisiklet tutkularıyla daha az enerji harcayarak ülke ekonomisine katkı sunmak. Bisikletlerin bir enerji kullanımları yok, çevre sorunları yok, trafik sorunu yok, her yere park edilebiliyor, çevreyi kirletmiyor" dedi.

Davul zurna eşliğinde süren etkinlik sonunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 13:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?