8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DÜ'de domuz gribi semineri

TÜRKİYE'DE 2'NCİ ÖLÜM VAKASININ YAŞANDIĞI DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ VERİLDİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde düzenlenen 'Domuz gribi' konulu panelde, izleyicilere maske dağıtılırken, protokolde oturanlar ise maske takmadı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi toplantı salonunda çalışanları bilgilendirmek amacıyla 'Domuz gribi' konulu panel düzenlendi. Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, panelde yaptığı konuşmada, domuz gribinin çok yaygın olarak olarak Türkiye'de görüldüğünü, Diyarbakır'ın da domuz gribi görülen iller arasında bulunduğunu söyledi.

Endişe edilecek herhangi bir şeyin söz konusu olmadığını, gribin diğer griplere göre çok hızlı yayıldığını kaydeden Prof. Dr. Şenyiğit, bu konuda el yıkamasına başta olmak üzere hijyenik tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti. Önlem amaçlı olarak grip aşısının üniversitede sağlık personeline uygulanmaya başlandığını ifade eden Prof. Dr. Şenyiğit, "Ben de biraz önce aşımı yaptırdım. Daha sonra riskli gruplara yapılmaya başlanacak. Kendi kanaatime göre çok rahat bir şekilde söyleyebilirim, bütün riskli grupların kendi aşılarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Burada kaygı duyulacak herhangi bir şey olduğunu ben bir bilim adamı olarak düşünmüyorum. Hastanede domuz gribi şüphesiyle yatan hastalar mevcuttur ve bunların tedavisi hastanede domuz gribi kliniğinde devam ediyor" dedi.

Gribal bir hastalık geçirildiği zaman mutlaka doktora başvurulması gerektiğini bildiren Prof. Dr. Şenyiğit, "Özellikle yüksek ateş varsa. Domuz gribinden ziyade, domuz gribinin oluşturduğu vücut direnci düşüklüğüne bağlı meydana gelen zatürreeler hastayı çok etkiliyor. Bu tür kişilerin akciğer ile ilgili bulguları varsa hızlı bir şekilde hekime başvurması lazım" diye konuştu.

Panele sağlık çalışanları yoğun ilgi gösterirken, panele katılan izleyicilere maske dağıtıldı. Protokolde oturanlar ise maske takmadı.

TÜRKİYE'DE 2'NCİ ÖLÜM VAKASININ YAŞANDIĞI DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 17:08:02
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 09:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?