7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

DÜ'de Vakkasoğlu konferansı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve İfade Kulübü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an-ı Kerim'in okunması ile devam etti. Amaçlarının öğrencilerin sosyal hayata katılımını arttırmak olduğunu belirten İfade Kulübü Başkanı Feyzullah Taşçı, öğrencileri bu süreçlere dahil ederek kişisel ve toplumsal gelişimlerine katkı sunmak istediklerini iletti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan da Kutlu Doğum Haftası'nın anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Şiir okumaları ve ney dinletisinin ardından söz alan

Yazar Vehbi Vakkasoğlu, İslam dini ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) faziletleri hakkında bilgi verdi. Peygamber Efendimizin yaşamından kesitler de sunan Vakkasoğlu, başından geçen olayları ve tecrübelerini de konuklarla paylaştı. Yoğun ilgi gösterilen konferans, Vakkasoğlu'nun kitaplarını imzalaması ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:57:01
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 23:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?