8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DÜ'den göz sağlığı taraması

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEN DİYARBAKIR'DA GÖZ SAĞLIĞI TARAMASI

Dicle Üniversitesi, Diyarbakır il ve ilçelerinde bulunan çok sayıda okulda göz sağlığı taraması gerçekleştirdi.

Göz Sağlığını Koruma ve Görme Engellilere Hizmet Derneği ile Türkiye Optik ve Optometri Meslekler Derneği Diyarbakır Şubesi Diyarbakır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü'nün katkılarıyla bin 250 okulda 428 bin 810 öğrenci göz sağlığı taramasından geçirildi. "Ömür Boyu Aydınlık Bir Yaşam İçin" sloganıyla başlanan göz sağlığı taramalarıyla körlüğün önlenmesi ve tedavilerinin yapılması, çocukların göz sağlığına kavuşmalarının sağlanması, eğitim ve öğretimi olumlu

yönde etkilemesi, sınıf öğretmenlerinin öğrencilerini daha iyi tanımalarına yardımcı olunması amaçlanıyor. Körlüğün nedeninin yalnızca doğuştan olma ve kazalardan meydana gelen olaylardan olmadığını söyleyen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan, genelde göz hastalık ve arızalarının zamanında teşhis ve tedavilerinin yapılmamasından meydana geldiğini açıkladı.

Özellikle körlüğe neden olan birçok hastalık ve arızanın 0-15 yaş arasında tedavilerinin mümkün olabildiği kaydeden Fuat Gürkan, körlüğü önlemenin başlıca yolunun göz hastalık ve arızalarının zamanında teşhis ve tedavilerinin yapılması ile mümkün olacağını ifade etti.

Proje kapsamında Diyarbakır geneli 17 ilçede gerçekleştirilen tarama sonucunda bin 100 hastanın müdahalesi araç polikliniğinde gerçekleştirilirken, 885 hastanın hastaneye sevki yapıldığı ve tedavilerinin orda sürdürüleceği açıklandı.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEN DİYARBAKIR'DA GÖZ SAĞLIĞI TARAMASI
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEN DİYARBAKIR'DA GÖZ SAĞLIĞI TARAMASI
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDEN DİYARBAKIR'DA GÖZ SAĞLIĞI TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 16:19:04
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 16:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?