7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dünya güzelleri Diyarbakır'da

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde düzenlenecek olan Dünya Medeniyetleri Güzellik Yarışması'na (Mıss Cıvılızatıon Of The World 2006) katılacak olan güzeller Diyarbakır'a geldi. 

30 Ekim 2006 tarihinde Kahta'da düzenlenecek 'Dünya Medeniyetleri Güzellik Yarışması'na katılacak olan güzeller, Diyarbakır'da tarihi Kervansaray Oteli'nde podyuma çıktı. Türkiye, Bulgaristan, Belçika, Arnavutluk, Kosova, Hindistan, İtalya, Hollanda, Dominik Cumhuriyeti, Ukrayna, Porto Rıco, Letonya, Norveç, Kırgızistan, İsveç, KKTC ve Endonezyalı 17 güzel içinde Kırgızistanlı Alina Abrosimowa 'Sur Güzeli', Dominik Cumhuriyeti'den Jennifer Gerrıtsen 'Karpuz Güzeli' ve İtalyalı Marıele Paganını 'Kervansaray Güzeli' seçildi. Güzellere bileklik ve puşinin yanı sıra çeşitli ödüller verildi. 

Yarışma öncesi 17 güzel arasında bulunan Türk güzeli Julide Ersoy, doğuya ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini ifade ederek, yarışmada derece alabileceğine inandığını söyledi. KKTC'li güzel Evşen Çağlan ise bu kadar güzel içinde kendine çok güvendiğini belirtti. 

Dünya Medeniyetleri Güzellik Yarışması organizatörü Süha Özgermi de, Fransız güzelini yarışmadan çıkardıklarını ifade ederek, "Fransız güzeli de yarışmamıza dahildi, fakat 12 Ekim gecesi yarışmadan çıkardık. Çünkü Fransa kendi üzerinde olmayan bir işe karıştı. Fransızlar bu kanunu kabul ettiği için Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül'ün de fikrini alarak Fransız güzelini yarışmadan çıkardık. Ermeni güzelini de yarışmaya davet etmedik" dedi. 

Havai fişek gösterileriyle son bulan gecede, podyumdaki kızları meraklı gözlerle izleyenler dikkat çekti. 




















































İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 16:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?