7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Dünya ikincisi bilardocuya plaket

DÜNYA İKİNCİSİ OLAN YENİŞEHİR KAYASPOR BİLARDOCUSU YAMAN'A BAŞARI PLAKETİ VERİLDİ

Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası'nda dünya ikincisi olan Yenişehir Kayaspor bilardocusu Hacı Arap Yaman'a Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu tarafından üstün başarı plaketi verildi.

Plaket töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası'nda Yenişehir Belediye Kayaspor bilardocusu Hacı Arap Yaman'ın göstermiş olduğu üstün başarının tüm Diyarbakır'ı onurlandırdığını belirterek, "Bilardo oyunu satranç gibi yetenek ve akıl isteyen bir spordur. Belediyemiz bu spor dalını geliştirmek için çabasını sürdürecektir. Dünya ikincisi gelen bilardocumuz göstermiştir ki; sporun bütün branşlarında başarıyı yakalayabiliriz. Spordaki iddiamızı sınırlar ötesine taşımış bulunmaktayız" dedi.

Yenişehir Kayaspor bilardocusu Hacı Arap Yaman geçen sene Belçika'da düzenlenen müsabakalarda birinci geldiğini belirterek, ikinci olmanın içinde bir burukluluk oluşturduğunu vurguladı. Yaman, "Dünya Artistik Bilardo Şampiyonası'nda Diyarbakır'ı temsil etmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Geçen yıl birinci olmuştum. Bu sene finalde Belçikalı rakibime 3-2 elenerek ikincilik elde ettim. Ancak hedefim tekrar birinci gelmektir. Daha önce birincilik yaşayan biri olarak ikinci olmam beni çok sevindirmemiştir. Ancak Diyarbakırlılara tekrar dünya şampiyonu olma sözünü veriyorum" diyerek iddialı konuştu.

Yenişehir Belediyesi'nin sportif çalışmalara verdiği önemin altını çizen Yaman, Belediye Başkanı Kurbanoğlu'na bilardo sporuna verdiği önem nedeniyle bilardo stakası hediye etti.

DÜNYA İKİNCİSİ OLAN YENİŞEHİR KAYASPOR BİLARDOCUSU YAMAN'A BAŞARI PLAKETİ VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:42:03
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 17:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?