5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Dünyaca ünlü fotoğrafçı Diyarbakır'lı

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Elio Montanari, Diyarbakır'a yerleşiyor.


"Diyarbakır İstanbul" adlı fotoğraf sergisiyle Diyarbakır'a olan sevgisini ortaya koyan dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Elio Montanari, Yenişehir Belediyesi'nin daveti üzerine 2 yıl boyunca burada yaşamak üzere 2008 yılında Diyarbakır'a yerleşiyor.

Montanari'yi Diyarbakır'a davet eden Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, sanatçının "Diyarbakır İstanbul" adlı sergisindeki fotoğraflarının yer alacağı bir kitap basacaklarını belirterek, "Biz daha büyük bir çalışma için kendilerini yeniden Diyarbakır'a davet ettik. Diyarbakır'ın sosyal ve kültürel yapısıyla ilgili bir çalışma yapacak. Ayrıca kadınlar üzerine bir çalışma yapacak. 2 yıl boyunca Diyarbakır'da kalmak üzere Mart ayında kente yerleşecek. 2 antropologla birlikte ortaya çıkartacağı çalışmaları belediyemizle birlikte yansıtacak" dedi.


İtalya'nın Ravenna kentinde doğan Elio Montanari, son 30 yılını fotoğrafçılığa adadı. Dünya çapında bir dizi katalog, magazin çalışması yürüten Montanari'nin sayısız fotoğrafı profesyonel dergilerde yayımlandı. Son çıkan fotoğraf albümleri "Çin'e Seyahat" ve "Venedik'te Sanat ve İnsanlar" adını taşıyor. Çalışmalarını Venedik'te sürdüren 62 yaşındaki Montanari, son 4 yılının büyük bölümünü İstanbul'da geçirdi. Sanatçı İstanbul'da bulunduğu süre içinde de "F-otopark, Yeraltından metaller" adlı sergiye imza attı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 12:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?