8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DYP Lideri Ağar: 'Erken seçim yakın'

Mardin’den Diyarbakır’a gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, balık tesisinde iftarını açtı. İftar yemeği ardından DYP il binasına geçen Ağar, seçmenlerle sohbet etti.

Sohbet sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Ağar, hükümetin uyguladığı politikaların yanlış olduğunu belirterek, "Bizim isteğimiz Diyarbakır’ın artık geceleri ışıl ışıl olması, dükkanların açık olması, esnafın satış yapması ve en önemlisi insanların rahat bir şekilde huzur ve güven ortamının sağlanmasıdır. Bizde görüyoruz ki Diyarbakır’da büyük bir değişim var ve gittikçe huzura kavuşan bir kent var. Bu bölgede çiftçi ve hayvancı ölmüş durumda. Sadece bir destekleme primi gönderildi. O da batıdaki illerle doğudaki illere aynı şartlarda gönderildi. Halbuki bu bölgedeki insanlara biraz olanak sağlanması lazımdı. İktidara gelenler kendilerine has bir ekonomi uygulayacaklarını söyleyerek geldiler. Ama bugün görüyoruz ki 57. hükümetten hiçbir farkları yok. Bu böyle giderse, hiçbir hükümet bu yükü taşıyamaz ve erken seçimde kaçınılmaz bir duruma gelir. Takvim olarak henüz belli bir şey söylemek mümkün değil. Ama tahminimce böyle giderse en geç bir yıl sonra erken seçim yapılır. Şu an çiftçi kıpırdayamaz halde. Hayvancılar yine aynı. Biz muhalefet partisi olarak her zaman erken seçim olmasını isteriz ve erken seçime her zaman hazırız" dedi.

DYP lideri Mehmet Ağar, daha sonra İstanbul’a gitmek üzere il binasından ayrılırken, Türkiye’de yabancılara toprak satılmasının gayet normal olduğunu belirterek, Türklerin de gidip yurtdışında gayrimenkul alabileceğini söyledi.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2004 Cumartesi 15:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?