7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ebedinoğlu vergi muafiyeti istedi

DESOB BAŞKANI EBEDİNOĞLU VERGİ MUAFİYETİ İSTEDİ

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır ile beraberindeki heyet Vergi Haftası kapsamında Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ve DESOB Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

DESOB Başkanı Ebedinoğlu özellikle küçük işletmelere vergi muafiyeti getirilmesi gerektiğini savundu.

Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır ve Vergi Dairesi Grup Müdürü Yılmaz Dönmez ile beraberlerindeki heyet Vergi Haftası nedeniyle düzenledikleri sivil toplum örgütleri ziyareti kapsamında DESOB yönetimiyle bir araya geldi. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu ziyaret sırasında Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır'a Vergi Haftası etkinlikleri için teşekkür etti. Ebedinoğlu verginin büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, her vatandaşın vergisini zamanında ödemesi gerektiğini söyledi. Kayıt dışı ekonominin ülke

için büyük kayıp olduğunu dile getiren Ebedinoğlu, "Kayıt dışı ekonominin ülke genelinde en aza indirilmesi gerekiyor. Avrupa'da kayıt dışı ekonomi rakamları yüzde 5'lerdeyken Türkiye'de bu sayı oldukça yüksek. Ülke ekonomisi için büyük kayıp ve haksız rekabete de yol açmaktadır" dedi.

Bölgede geçmişte yaşanan olaylardan dolayı büyük zorluklar içerisinde olan esnaf ve sanatkarların içerisinde bulunduğu durumu da dile getiren DESOB Başkanı Ebedinoğlu, "Küçük esnaflarımıza bir an evvel vergi muafiyeti getirilmesi gerekiyor. Büyük ve orta işletmelerimize de vergi indirimi sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır Diyarbakır'da vergileri düzene sokmak için büyük bir çaba içerisinde olduklarını belirterek farklılıkları ortadan kaldırmak gerektiğini söyledi. Özbakır amaçlarının basit usul esnaftan vergi almak olmadığını bildirirken, "Amacımız yapılan alışveriş veya işlerde belge düzenlenmesini sağlamaktır. Kayıt altına almada belge düzenlemenin önemi büyüktür" ifadelerini kullandı.

Yapılan görüşmelerin ardından Ebedinoğlu; Özbakır ile Vergi Dairesi Grup Müdürü Yılmaz Dönmez'e plaket takdim etti.

DESOB BAŞKANI EBEDİNOĞLU VERGİ MUAFİYETİ İSTEDİ
DESOB BAŞKANI EBEDİNOĞLU VERGİ MUAFİYETİ İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 15:26:02
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 19:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?