8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ecevit'in zırhlı aracı satılık

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in kullandığı zırhlı makam aracı, şimdiki sahibi sigorta işletmecisi Sinan Esmer tarafından 22 milyar liraya satılığa çıkarıldı.

Eski Başbakan Bülent Ecevit’in yerli malı sevgisinden dolayı TOFAŞ tarafından kendisine özel yapılarak hediye edilen zırhlı makam aracı satılığa çıkarıldı. TOFAŞ tarafından sadece 2 adet üretilen araç, Türkiye’de DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile eski Başbakan Bülent Ecevit’te bulunuyordu. Ecevit’in makam aracı, Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri (TASİŞ) tarafından ihale usulüyle satılmıştı. Aracı alan Diyarbakırlı özel sigorta işletmecisi Sinan Esmer, Tempra marka zırhlı aracı 22 milyar liraya satılığa çıkardı.

Aracın üstüne ’Eski Başbakan Bülent Ecevit için özel yapım zırhlı araç satılıktır’ yazısı asarak satılığa çıkaran Sinan Esmer, "Aracı oto alım-satım galerisine bırakmıştım. Tempra marka araçların fiyatları 6 ile 9 milyar lira arasında değişiyor. Bu aracın 22 milyar lira olduğunu duyan müşteriler dalga geçtiğimi sanarak gülüyorlardı. Ancak vatandaşların, aracın tam donanımlı, zırhlı ve dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in makam aracı olduğunu duyduklarında bu fiyata daha sıcak baktıklarını gördüm. Ben de bunun üzerine aracın üstüne bu yazıyı astım. 2 günde yaklaşık 40 kişi arayarak, araçla ilgili bilgi aldı" dedi.

Aracın özelliklerini sayan Esmer, "Camlarının kalınlığı yaklaşık 6 cm genişliğindedir. Araba çelik cantları dahil hiçbir yerinden kurşun geçmiyor. Düşmanınız tarafından bu araca silah sıkıldığı an, kapıları kilitleyip düşmanınızdan gelen kurşunların bitmesini gönül rahatlığıyla bekleyebilirsiniz. 1 ton 650 kilogram ağırlığında olan araç, 26 bin kilometre yol yapmış" diye konuştu.

Kentin en işlek caddelerinden birinde sergilenen ve üzerindeki yazıyla dikkat çeken zırhlı aracı, vatandaşlar şaşkın bakışlarla inceliyor. Kimi uzaktan incelerken, kimileri de araca yaklaşıp dokunarak yakından inceliyor.

Diyarbakır-iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:34:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?