8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Eczacılardan 45 öğrenciye SBS seti

Diyarbakır Eczacılar Odası'nın yoksul öğrencilerin eğitimine desteği sürüyor. Bu çerçevede Alipaşa İlköğretim Okulu'nda 45 öğrenciye kitap yardımı yapıldı.

Diyarbakır Eczacılar Odası, Alipaşa İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 45 öğrenciye kitap yardımı yaptı. Okulun 6, 7 ve 8'inci sınıflarında eğitim görüp, başarılı olan öğrencilere yapılan yardımda her öğrenciye temel ders kitabı ile test kitabı verildi. Diyarbakır'da ekonomik durumları kötü olan ancak okullarda başarı gösteren öğrencilere daha önce de dersane ücretlerini karşılanması ve kitap verilmesi gibi yardımlar düzenlediklerini belirten Eczacılar Odası Genel Sekreteri Mesut Azizoğlu, "Turgut Özal İlköğretim Okulu'na yaptığımız ziyarette öğretmenlerinin ifade etmesi ile tespit ettiğimiz 7 başarılı öğrencinin dersane ücretleri karşılanmıştır. Aynı okulun 45 başarılı öğrencisine de SBS eğitim seti verilmiştir. Fatih İlköğretim Okulu'nda da 60 öğrenciye kitap dağıtımı yapılmıştır" dedi.

Oda olarak eğitime destek amacıyla başlattıkları kampanyaya 137 ilaç firmasının destek verdiğini vurgulayan Azizoğlu, eğitim konusundaki faaliyetlerinin artarak devam edeceğini de aktardı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 01:34:06
Güncelleme :13 Mayıs 2009 Çarşamba 01:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?