7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eczaneler devletten 25 milyon alacaklı

Türk Eczacılar Birliği 11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferat Değer, Diyarbakır'da eczanelerin yeşil kart ile ilgili olarak devletten alacağı rakamın 25 milyon YTL'ye ulaştığını söyledi. 

Ferat Değer, Oda binasında düzenlediği basın toplantısında, eczacılara ödenmeyen yeşil kartlı hastalara ait ilaç bedeliyle ilgili Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na faks çektiklerini belirtti. 

Eczacıların sıkıntı çektiğini ifade eden Değer, ''Bugün illere göre değişim göstermekle birlikte, Türkiye'deki bütün eczanelerin devletten alacağı 350 milyon YTL'yi bulmaktadır. Yaşanan olumsuzluklardan en fazla Diyarbakır'da görev yapan eczacılar etkileniyor. Diyarbakır'da eczanelerin yeşil kart ile ilgili olarak devletten alacağı rakam, 25 milyon YTL'ye ulaştı. Diyarbakır, 570 bin sayıyla Türkiye'de en fazla yeşil kartlının bulunduğu şehir'' dedi. 

Gazetecilerin, "Diyarbakır'daki eczanelerin yeşil kartlarda usulsüzlük yapıp yapmadığı ve siyasilerin Diyarbakır'da eczane açılıp açılmaması konusunda girişimlerinin olup olmadığı" yönündeki sorularını yanıtlayan Değer, ''Yeşil kartların usulüne uygun kullanılıp kullanılmadığı konusunda Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmalar yapılıyor. Bu konuda yapılan çalışmalarda Diyarbakır'da 22 bin yeşil kart, amacı dışında kullanıldığı için iptal edildi. Çoğu yerde olduğu gibi Diyarbakır'da da eczane sayısı fazla; ama siyasilerin bu yöndeki girişimleriyle ilgili bize yansıyan bir şey yok. Valilik ve Sağlık Müdürlüğü, eczane ruhsatlarını veriyor. Birçok ilde olduğu gibi Diyarbakır'da da birtakım kişiler, muazzalı eczaneler açmaktadır. Bu konuda yetkililerden duyarlı olmalarını istiyoruz. 6197 sayılı yasa ile 2007 yılında bu tür eczanelere karşı yeni düzenlemeler yapmaya çalışacağız'' şeklinde açıklamalarda bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 18:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?