7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Edebiyat Günleri başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan "2. Diyarbakır Edebiyat Günleri", Demir Otel’de verilen resepsiyonla başladı.

AK Parti ile DEHAP’lıları bir araya getiren resepsiyona, çok sayıda davetli katılırken, Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu’nun seslendirdiği "Analar ve Çocuklar Ölmesin" parçası ise katılımcıları oldukça duygulandırdı. Resepsiyonda ünlü sanatçı Ciwan Haco’nun parçasından "Ben Adımı Diyarbakır Surlarına Kazdım"dörtlüğünün Kürtçe olarak seslendirilmesi ise dikkat çekti.

Resepsiyonda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun metropolleri ile yarışacak bir düzeyde olan kentimiz, kültür ve sanata ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır, kültür, sanat ve ticaret merkezi olma yolunda gün geçtikçe ilerliyor. Diyarbakır, edebiyat ve sanatla barışın tesisi için çalışıyor. Bu kavim kentte Ortadoğu’nun tüm insanlarına, halklarına, kardeşliği, sevgiyi ve hoşgörüyü, tekrar edebiyat ile yaymanın heyecanını yaşıyor" dedi.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 12:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?