7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eğil Kadın ve Gençlik Merkezi açıldı

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Kaymakamlık tarafından 2008 yılının sonlarında inşasına başlanan Kadın ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı.

Eğil Kaymakamlığı tarafından 2008 yılının sonlarında inşasına başlanan Kadın ve Gençlik Merkezi'nde bir konferans salonu bulunuyor. 200 kişilik salon; tiyatro, konferans ve sinema gösterimlerine uygun bir konseptle düzenlendi.

Merkezin bir diğer önemli mekanı ise gençlere ve kadınlara yönelik meslek edindirme kurslarının düzenlenebileceği tarzda dizayn edilmiş gerekli teknolojik donanımla hazırlanmış olan 25 kişilik toplantı salonu.

Eğil Kaymakamı Memduh Tura konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kadınlarımızın ve gençlerimizin hizmetine açmış olduğumuz bu merkezimizde hedef grubumuza yönelik bir dizi kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenleyerek merkezimizi etkin bir şekilde kullanmayı amaçlamaktayız. Bunun ilkini de 8-12 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 'Gençlik Festivali' ile gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaymakam Tura merkezin yapımında ve iç donanımımda finansal katkı sağlayan İl Özel İdaresi'ne, GAP İdaresi'ne ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ettiklerini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 10:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?