7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eğitim Her Engeli Aşar projesi

Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara'da bulunan Beyaz Ay Derneği'nin ortaklığı ile başlayan 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesi Diyarbakır'da start aldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Akkafa, 'Eğitim Her Engeli Aşar' projesi ile ilgili bilgi verdi. Projenin Cumhurbaşkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ankara'da bulunan Beyaz Ay Derneği'nin ortaklığı ile başladığını belirtti. Akkafa, projenin hamiliğini bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün yaptığını ve proje kapsamında Türkiye'deki tüm engelli vatandaşlara ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi. Şube Müdürü Akkafa, Türkiye'de 8,5 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu yaklaşık 7 milyon engellinin eğitimsiz olduğunu belirtti.

Projenin Şırnak'ta koordinatörlüğünü yürüten Akkafa, "Türkiye'de bulunan 8,5 milyon engelli insanlarımızın maalesef 7 milyonu eğitimsizdir. Türkiye'de ve dünyada engelli olup tüm imkansızlıklara rağmen başarılı olan birçok insan vardır. Engelli vatandaşlarımızın önündeki en büyük engel eğitimsizliktir. Toplumda bulunan her bir bireyin kendi yapısına göre eğitim almaya hakkı vardır. Milli Eğitim Bakanlığımızın engelli vatandaşlarımızla ilgili birçok çalışması bulunmaktadır.

Bunlara ilave olarak şuana kadar ülkemizde en kapsamlı olarak başlatılan "Eğitim Her Engeli Aşar" projesidir. Proje 20 Nisan itibari ile başlatılmıştır. Projenin hamiliğini bizzat Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa Gül hanım yapmaktadır. Projenin ortakları Cumhurbaşkanlığı, MEB ve Ankara'da bulunan Beyaz Ay Derneği'dir. Bunlara birçok basın yayın organları, özel firmalar ve çok sayıda Sanatçı ile sporcu destek olmaktadır. 3 yıl sürecek projenin hedefi, eğitim sistemi ile ilişkisi olan özürlülerin sayısını artırmaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?