7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eğitim-Sen'den cinsiyet ayrımcılığına hayır kampanyası

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları Sekreteri Derya Yolcu, eğitimde hala cinsiyet ayrımcılığı olduğunu ve bunu önlemek için imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Eğitim-Sen tarafından, cinsiyet ayrımcılığına hayır kampanyası başlatıldı. Tüm Türkiye genelinde kampanya başlattıklarını ifade eden Kadın Kolları Sekreteri Derya Yolcu, "Eğitim materyallerinin cinsiyetçilikten arındırılması ve kızların temel eğitimden yararlanması yönünde kimi kazanımlara rağmen, hala cinsiyet açısından eşit olanak ve fırsatı sağlamaktan uzaktır. Türkiye bugün eğitim sisteminin hiçbir aşamasında kadın erkek eşitliği sağlamamıştır. Bugün 7.5 milyon okuma yazma bilmeyen insanın 6 milyonunu kadınlar oluşturmaktadır. Yine bu yıl 600 bin kız çocuk okula kaydolmamıştır. Eğitimdeki bu çarpıcı eşitsizliğin yanı sıra eğitim içeriği, eğitim ortamları ve öğretmen tutumları ile de bu cinsiyet ayrımcılığı sürdürülmekte. Eğitim sektöründe çalışanların yüzde 44’ü kadındır, ancak yükselme ve mesleki gelişim olanaklarından yararlanma söz konusu olduğunda yöneticiler yüzde 3 oranını temsil etmektedir. Eğitim-Sen’in, eğitimde cinsiyetler arasında eşitliğin sağlanması için başlattığı kampanyada broşür dağıtıp, imza kampanyası düzenleyeceğiz ve bazı pilot okullarda eğitimde cinsiyet ayrımcılığına yönelik eğitim çalışması yapacağız" diye konuştu.

Eğitim-Sen Diyarbakır Kadın Kolları Sekreteri Derya Yolcu, eğitimin her aşamasında toplumsal cinsiyetle ilgili konular ve derslerinde yer alması gerektiğini söyledi.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 09:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?