7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eğitim-Sen'den gergin yürüyüş

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi önünde toplanan kalabalık grup Ankara'ya gitmek için yürüyüş yapmak isteyince polis ile aralarında kısa süreli gerginlik çıktı.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi önünde toplanan 39 şubeden temsilciler kaldırımda yaya trafiğini engelleyince sendika üyeleri ile polis arasında gerginlik çıktı. Kaldırımı yaya trafiğine açmaları hususunda uyarıda bulunan Güvenlik Şube Müdürü ile Eğitim-Sen üyeleri arasında kısa süren gerginliğin ardından kalabalık grup Koşuyolu Parkı'na kadar yürüyüş yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan yürüyüş sırasında sendika üyeleri sloganlar attı.

Yapılan yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Gülçin İsbert, toplu sözleşme için Ankara'ya yürüdüklerini belirterek, "Krizin oluşturduğu tahribat sürüyor. Fabrikalar, atölyeler, küçük işletmeler kapanıyor, çalışanlar işten atılıyor, işsizlik, yoksulluk, açlık kanıksatılmak isteniyor. İşsizlik oranı yüzde 30'la rekor seviyede. Gençlerimiz işsizliğin pençesine itilirken esnaf, üretici, halk kaderi ile baş başa bırakılıyor.

Bizler eğitim ve bilim emekçileri olarak, tüm bu yıkım sürecinin karşısında taleplerimizi gerçekleştirmek ve toplu sözleşme hakkımızı kullanmak için yine yollardayız" dedi. Eğitim-Sen üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından 3 otobüs ile Ankara'ya doğru yola çıktılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?