7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Eker'den 1 Mayıs önerisine destek

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Diyarbakır'a geldi. Vali Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret eden Bakan Eker, CHP Lideri Deniz Baykal'ın, 21 Mart Nevruz Bayramı ve 1 Mayıs İşçi Bayramı günlerinin resmi tatil olması önerisine destek verdi. Eker, "Ben ve partim özgürlüklerin gelişiminden yanayız" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır'a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, AK Partililerin seçim çalışmaları esnasında saldırıya uğradıklarını hatırlatarak uyarıda bulundu. Diyarbakır'da son 20 günde 7 defa partililerinin saldırıya uğradığını belirten Eker, Diyarbakır'a barış ve kardeşlik için geldiklerini, kavga için gelmediklerini ifade etti. AK Parti ve halkın arasına kimsenin giremeyeceğini söyleyen Eker, zorbalıkla hiçbir şey yapılamayacağını herkesin Diyarbakır halkının iradesine saygılı olması gerektiğini vurguladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Nevruz ve İşçi Bayramı günlerinin resmi tatil edilmesi önerisini de değerlendiren Bakan Mehdi Eker, CHP'nin de içinde bulunduğu tüm parti gruplarının kabulü ile Meclis'in (TBMM) tatil edildiğini, tatilin bitmesinin ardından bu konuyu görüşeceklerini, kişisel tavrının ise özgürlüklerin genişletilmesinden yana olduğunu anlattı.

Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Halkın iradesine herkes saygı duymalı. 29 Mart günü herkes hür iradesini ortaya koymalı. Biz doğrusu başından beri şunu söylüyoruz; biz Diyarbakır'da ve tüm Türkiye'de barış içinde bir yarış diliyoruz. İsteğimiz, arzumuz ve temennimiz bu yönde. Ama maalesef Diyarbakır'da bizim bütün çabalarımıza rağmen gerek partimizin binaları gerekse partililerimiz, kadınlarımız özellikle gençlerimiz çalışmalar esnasında son 20 gün içerisinde 7 defa saldırıya uğradılar. Bizi kavgaya çekmek istiyorlar ama biz bunu doğru bulmuyoruz. Biz kavga için gelmedik. Biz sevgi için, dostluk için, kardeşlik için varız. AK Parti'miz bunun için var. Diyarbakır'da huzur ve güven içinde bir seçim geçmesini arzu ediyoruz. Herkese sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Bu tür saldırılar bizi yıldırmaz. Bununla bir sonuç almak isteniyor ve hedefleniyorsa beyhude bir çabadır. AK Parti ile halkın arasına kimse giremez. Herkesi de Diyarbakır halkının iradesine saygılı olmaya davet ediyoruz. Bu tür zorbalıklarla, saldırılarla hiçbir şekilde hiçbir yere varılmaz. Bunu da herkesin bilmesini arzu ediyoruz. Böyle bir kanun teklifi Meclis'e verilmiş. Ama bildiğiniz gibi yine CHP'nin de içinde bulunduğu Meclis'teki tüm parti gruplarının kabulü ile Meclis tatile girdi seçime kadar. Dolayısıyla Meclis şu anda tatilde. Meclis tatildeyken böyle bir teklif veriliyor. Tabi Meclis açıldıktan sonra biz de parti olarak hükümet olarak gerekli kurumlarımızda değerlendireceğiz. Daha sonra Meclis açıldıktan sonra normal bir prosedürle gündeme gelecek
tartışacağız. Biz de o zaman tavrımızı ortaya koyacağız. Benim kişisel tavrım; ben her zaman özgürlüklerin genişletilmesinden yanayım. Bugüne kadar da partimiz de bu yönde karar almıştır."

Bakan Eker, dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde kaza geçiren Sabah gazetesi muhabiri Ali Balcı'nın sağlık durumu ile ilgili gazetecilerden bilgi aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?