7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

El emekleri görücüye çıktı

DİYARBAKIR'DA EL İŞİ SERGİSİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Diyarbakır Merkez Kayapınar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün kurslarında eğitim gören kursiyerlerin "El emeği göz nuru" el işleri sergilendi.

Sergi, Kayapınar Halk Eğitimi Merkezinin il ve bölge ikincisi halk oyunları ekibinin muhteşem gösterisi ile başladı. Daha sonra vatandaşların da katılmasıyla düğün şekline dönüşen serginin açılışını Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız ve Belediye Başkan Vekili İhsan Avcı birlikte yaptı. Vehbi Koç İlköğretim Okulu spor salonunda organize edilen "El İşi" sergisinin açılış törenine, Kayapınar Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Belediye Başkanvekili İhsan Avcı'nın yanı sıra, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları,

şube Müdürleri, Kayapınar Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şakir Yaman, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Çetinkaya, Müdür yardımcıları Zeynettin Hattapoğlu, Yılmaz Cebe ve Burhan Denli, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, İlçe Halk Eğitimi Merkezi müdürleri, çok sayıda kursiyer ve aileleri katıldı.

Sergide Kayapınar Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılmış olan kursların ürünleri ile güzel görüntüler ortaya çıktı. Program daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Eyvan Geceleri Grubu'nun halk müziği dinletisiyle devam etti. Grupta yerel sanatçı Ali Aktaş'ın da güzel yorumları ile müzik ziyafeti çekildi. 3 gün sürecek olan sergide Kaymakam Kansız kursiyerlerle uzun süre sohbet ederken, bir yıllık "El emeği, göz nuru" el işlerinin sergilenmesinin sevindirici olduğunu belirterek, kursiyerleri tebrik etti. Sergi davetliler tarafından büyük beğeni gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 12:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?