7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Elbirliğiyle temizlik

29 Mart seçimleriyle Diyarbakır'ın Merkez Sur Belediyesi'ne bağlanarak mahalle statüsüne geçen Bağıvar'da ilk defa temizlik kampanyası başlatıldı.

Sur Belediye Başkan yardımcısı Gülbahar Örmek, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri, vatandaşlar ve çocukların katıldığı kampanyada, "Çevremizi sevelim, kirletmeyelim" sloganı atılarak çevreye duyarlık çağrısı yapıldı.

Başkan yardımcısı Örmek, özellikle belediyeye yeni bağlanan Bağıvar, Çarıklı ve diğer köylerin şehir yaşamına ayak uydurmaları ve eski alışkanlıklardan kurtulmaları için çevre ve temizlik bilinci kazandırma etkinlikleri çerçevesinde Bağıvar'da bu kampanyayı başlattıklarını belirterek, "Kentimizde uzun yıllardan süre gelen çevre kirliliği sorunu çözüm bekleyen önemli gündemlerden biridir. Çevre temizliği bilinci yerleşmezse dünyanın ekolojik dengesi uzun vadede ciddi biçimde tehdit altındadır.

Zamansız çöp çıkarma alışkanlığından kaynaklı olarak toplama işlemi bazı semtlerimizde gün boyu devam etmektedir.Özellikle yeni mahallerimizde köy yaşamı olduğu için çöpler gelişi güzel ve poşetsiz atılmaktadır.Yaşanan yoğun göç sonucunda Diyarbakır'da bir köykent karışımı kültürü oluşmuştur. Bunun önüne geçmek için belediyemiz eğitim destek ekibi sürekli olarak, okul ve mahallelerde temizlik konusunda eğitim vermekte ve halkı bilgilendirmektedir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 11:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?