7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Elektronik imza konferansı yapıldı

Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Valiliği işbirliği ile yürütülmekte olan "Bilgilerimizi Diyarbakır'la Paylaşalım Projesi" kapsamında 'Elektronik İmza ve Kullanım Alanları' konulu bir konferans verildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda verilen konferansa işadamları ve sanayiciler katıldı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Ömer Ergün, elektronik imzayı (Dijital imza); elektronik ortamda iletilen bilgilerin, bunları gönderen kuruma veya kişiye ait olduğunu doğrulayarak, verinin başkası tarafından yollanmadığını garanti edecek teknolojik uygulama olarak tanımladı.

Dijital imzanın özellikleri konusunda da bilgi veren Araştırma Görevlisi Ömer Ergün, bilgisayar-Internet ortamında yapılacak her tür sözleşme, mektup veya başka tür belgelerin hukuksal güvenliği için dijital imzanın bir imkan olduğuna dikkat çekti.

Dijital imzanın oluşturulmasında ve kullanımında ortaya çıkan bazı problemleri de sıralayan Ergün, dijital imzanın kullanım alanları ile ilgili bilgi verdi.
Dijital imzanın toplumun çoğunluğu tarafından henüz bilinmeyen, ama modern toplumlarda günlük hayatta sıkça kullanılan ve hayatı kolaylaştıran bir düzenleme olduğunu belirten Ömer Ergün, "Bu anlamda bilişim çağını yakalama ve üzerine çıkma hedefi olması gereken bizim toplumumuz için de elbette ki gerekli olan bir düzenlemedir" dedi.

Gerçek yaşamın, sanal yaşama uyarlandığı bilişim çağında, sanal alemde güvenliği ve güvenirliği sağlamak için dijital imzanın yol gösterici olabileceğini kaydeden Araştırma Görevlisi Ergün, son olarak dijital imzanın kullanımına ilişkin açıklamayı tablo üzerinde tarif etti

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 14:34:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?