7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Elkatmış, taziye ziyaretinde

TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, Diyarbakır'da patlamada hayatını kaybedenlerin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Terörle hiçbir yere varılamayacağını belirten Elkatmış, bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin ve yaralıların ailelerine her türlü yardımın yapılacağını bildirdi. 

TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış ve Şanlıurfa Milletvekili Atilla Maraş ve Kurul üyeleriyle Diyarbakır'a geldi. Sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi'nde yatan yaralıları ziyaret eden komisyon daha sonra Bağlar semtinde bulunan Marangoz ailesini ziyaret etti. Patlamada hayatını kaybeden 14 yaşındaki Hasan Marangoz'un babası Burhan Marangoz'a taziye ziyaretinde bulunan Elkatmış ve beraberindekiler, babayı teselli etmeye çalıştı. Taziye çıkışında açıklamalarda bulunan Elkatmış, terörle hiçbir yere varılamayacağını kaydederek, "Öncelikle Diyarbakır halkımıza geçmiş olsun diyorum. Hastanedeki yaralıları ziyaret ettik. Yaralılara acil şifalar, ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bombalı saldırı sonucu ölen yada yaralananların ailelerine, maddi ve manevi her türlü yardım yapılacaktır. Olayların en kısa sırada açığa çıkarılması için her türlü çalışma yapılıyor. Yapanlar her kimse mutlaka bulunup, gerekli şekilde yargılanarak cezalarını çekecektir. Dileğimiz bundan sonra böyle olaylar olmasın. Herkes huzur içerisinde yaşasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen, içerde ve dışarıda birçok hain insanlar var. Biz millet olarak soğukkanlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Metanetimizi bozmayacağız. Terörle hiçbir yere varılamaz. Bundan sonra da varılamayacaktır" dedi. 

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun patlamayla ilgili herhangi bir çalışma yapıp yapmayacağı şeklindeki bir soruya Elkatmış "Biz ne gibi katkılarımız olabilir bunu araştırıyoruz. Yaralılar için neler yapabiliriz, onların ailelerine ne gibi yardımlar yapabiliriz bunları araştırıyoruz. Olayları yapanların ortaya çıkarılmasında güvenlik güçlerine yardımcı olacağız. Ama mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Olay her yönüyle araştırılıyor" şeklinde konuştu. 

Daha sonra komisyon üyeleriyle Hazret-i Süleyman Türbesi ve Ulu Camii'yi ziyaret eden Elkatmış, patlamada hayatını kaybedenler için dua etti. Komisyon üyeleri daha sonra Diyarbakır'dan ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2006 Cumartesi 16:49:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?