7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Emniyet Müdürü basınla tanıştı

Diyarbakır'a yeni atanan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, polis evi bahçesinde basın yayın müdürleri ve polis muhabirleriyle tanışma amaçlı yemekli bir basın toplantısı düzenledi.

Polis evi bahçesinde verilen yemeğe Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, tüm emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve karakol amirleri ile basın mensupları katıldı. Yemek öncesi kısa bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, "Diyarbakır'a gönülü geldim. Diyarbakır'a hizmet etmek istedim. Öncelikle polis-halk ilişkilerini iyiye götürme ve suç olaylarını aşağıya çekmeye çalışacağız ve toplum tarafından desteklenen bir polis gücü geliştireceğiz. Arkadaşlarımız, halkın içinde olacak.

Belki yörenin dilini bilen arkadaşlarımızla takviye edeceğiz. Asayiş şubemizi takviye edeceğiz. Çünkü suçların yüzde 92'si asayiş olaylarıdır. Dünyanın hiçbir yerinde sıfır suç yoktur. Ama suç olayları ne kadar aşağıya çekilirse o kadar iyidir. Basının eleştirileri bize yön verecek. Halka yakın polis olacağız. Vatandaşın memnuniyeti önemlidir. Diyarbakır tarım ve turizm potansiyeli yüksek olan bir ilimizdir. Diyarbakır'ın huzura ve çok iyi bir imaja ihtiyacı var. Bunlar sağlandığı zaman Diyarbakır bütün sorunlarını aşacaktır.

Bunda güvenlik görevlilerine görev düştüğü gibi medyaya da görev düşüyor. Halkın doğru bilgilenmesi lazım ama abartılmadan. Güzellikleri de ortaya çıkarmak ve yazmak lazım. Halka doğru bir adım atıldığında onların 10 adım attığını görürsünüz. Bu çok önemlidir. Dünyada toplumun desteğini almayan hiçbir kurum ve kişi başarılı olamaz. Diyarbakırspor da Diyarbakır için çok önemli. Taraftarların takımlarını desteklerken fair play çerçevesinde hareket etmelerini istiyoruz" dedi.

Konuşmasında 155'in önemine değinen Sağlam, bundan sonra 155'e yapılan ihbarların sonucu ile ilgili geri dönüşüm yapacaklarını, bazı suçların ise takibi ve çalışmaları uzun süreceğinden birkaç ay sonra da sonuç ile ilgili geri dönüş yapabileceklerini belirtti.

Trafiği de çok önemsediklerini ve Mobese kameraları kullanılacağını belirten Sağlam "Başta ışık ve kural ihlalleri olmak üzere Mobese kameralarını trafiğin her alanında kulanacağız. Trafiğin öldürdüğü insan sayısı çok fazla. Trafiğin öldürdüğü kadar cana ne terör ne başka bir şey kıyıyor. Mobese kameralarını yaygınlaştırıyoruz. Halkımızın desteği ve inancı ile Diyarbakır'ı çok güzel bir yere götüreceğiz. Çünkü Diyarbakır herşeyin en güzeline layıktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 13:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?