8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

En büyük bölücü Erdoğan

KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9 yıl aradan sonra Diyarbakır'da düzenlenen mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, özel yetkili mahkemeler kalkmadan ülkeye demokrasinin gelmeyeceğini belirterek, "O nedenle diyoruz ki demokrasi, özgürlük gelecekse hemen gelmeli, insanlarımız düşüncelerinden, inançlarından, kimliklerinden ötürü hor görülmemelidir" dedi.

Ankara'dan özel uçakla Diyarbakır'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet havaalanı çıkışında bölgeye has puşuları boyunlarına takarak mitinge katıldı. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşan Kılıçdaroğlu, yaklaşık bin 500 kişiye hitap etti. Konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirmekle başlayan Kılıçdaroğlu, başbakan gibi hapishane değil, fabrika sözü verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Recep bey buraya geldi yeni ve daha büyük modern bir hapishane sözü verdi. Kemal kardeşiniz size hapishane değil, fabrika sözü veriyor. Geçmişimizle gerekirse yüzleşeceğiz. Acılarımızı paylaşacağız. O hapishaneyi müze yapacağız ve halka armağan edeceğiz. Her gelen geçmişte yaşanan dramları görsün öğrensin. Burada eskiden OHAL vardı, şimdi özel mahkemeler adı altında Türkiye'nin her yerinde OHAL var. Taş attı diye binlerce çocuk tutuklandı. 2009 yılında 177 çocuk yargılandı, 772 yıl hapse mahkum edildi. Bunlar eski adıyla Devlet Güvenlik Mahkemeleri yeni adıyla özel yetkili mahkemelerde oluyor. Bu mahkemeler olduğu sürece Türkiye'ye demokrasi, gelmez yargı bağımsız olmaz, karar siyasi otoritenin ve yargı da bu kararlara uyar. O nedenle diyoruz ki demokrasi gelecekse, özgürlük gelecekse, hemen gelmeli insanlarımız düşüncelerinden, inançlarından, kimliklerinden ötürü hor görülmemeli. AK Parti özgürlükçü değil, demokrat değil, yürekli değil, insan haklarından yana değil, çocuklardan yana değil, aile mutluluğundan yana değil, işten aştan yana değil. Bunları tanıyın diye anlatıyorum size. Özel yetkili mahkemelerden bu ülkeyi kurtaracağız. Recep Tayyip Erdoğan'ın mahkemeleri bunlar. Yan bakanı içeri atıyorlar. Bunları kaldıracağız" dedi.

CHP LİDERİ DİYARBAKIR'DA KCK TUTUKLULARINI SAHİPLENDİ

Konuşmasında KCK davası tutuklularını sahiplenen Kemal Kılıçdaroğlu, halkın iradesiyle seçilenlerin cezaevinden çıkarılmasını talep etti. Kılıçdaroğlu, "Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarını aylarca hapiste tutuyorlar. Hatırlarsınız kelepçelediler, sıraya dizdiler, fotoğrafını çekip medyaya servis yaptılar. Eğer halkın iradesine saygı duyuyorsanız o insanları aylarca neden içeride tutuyorsunuz. Bu ucubeyi de hukuk sisteminden kaldıracağız. Bağımsız, insan haklarından yana bir yargı düzenini

kuracağız. Çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi koruyacağız. Her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı bir Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Bize diyorlardı ki siz Hakkari'ye, Diyarbakır'a gidemezsiniz. Sivas'ın ötesine gidemezsiniz diyorlardı. Biz buradayız arkadaşlar. Ama bir şeyde hakkı var. Biz yeteri kadar Diyarbakır'a gelmedik, yeteri kadar derdinizi dinlemedik. Ankara'da oturduk bize oy verin dedik. Ama şimdi bunu değiştiriyoruz. Yeni bir CHP, demokrasiyi içine sindiren bir parti olarak ayaklarınıza geliyoruz. Daha çok geleceğiz" diye konuştu.

"EN BÜYÜK BÖLÜCÜ ERDOĞAN'DIR"

Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır mitinginde özerkliği destekleyerek ülkeyi bölmediklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'da konuşurken Avrupa'nın kabul ettiği bizim de beynimizden 1988 yılında geçen Avrupa ülkelerinde de çağdaş bir yöntem olan yerel yönetimler özeklik şartını getireceğiz deyip ve Türkiye'de yerel yönetimlerin güçlü olması gerektiğini söyledik.

Hemen 'Sen Türkiye'ye bölüyorsun' dediler. 'Özerklik dedin, memleket parçalanacak. Sen eyalet sistemi dedin' diye bağırdılar. Buradan söylüyorum Türkiye bir bütündür. Kimse bölünmek istemiyor. Bu güzel coğrafyada hepimiz kardeşçe, huzur içinde yaşayacağız. Efendim diyor sizin mitinginizde niye bayrak yok? Bayrak bu ülkenin 73 milyonunun ortak paydasıdır. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz. Bayrak hepimizin şerefidir, onurudur. O bayrağı göndere çekerken hepimiz saygı duyarız. Bunun üzerinden politika yapmak bölücülüktür. En büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Diyarbakır neyse İzmir'de, Edirne'de, Trabzon'da o dur. Biz niye bölünelim. Bölücü olan belli Ankara'da oturuyor. Kimliği belli, adı belli. Hakkari'de bir muhtar geldi bize ve dedi ki 'Biz bölünmek istemiyoruz, bu kanı durdurun' Size söylüyorum bedeli ne olursa olsun barışı getireceğim" ifadelerini kullandı.

"HAPİSHANE İSTEYEN AK PARTİ'YE OY VERSİN"

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Diyarbakırlılara hapishane sözü verdiğini belirterek, "Diyarbakır'da gelip hapishane sözü veren bir başbakan var. Bütün Diyarbakırlılara sesleniyorum eğer siz hapishane istiyorsanız gidip 12 Haziran'da ona göre oyunuzu kullanın. Size güzel bir hapishane yapılır. Ama biz hapishane değil, fabrika istiyoruz diyorsanız sırtınızı AK Parti'ye dönüp CHP'ye yöneleceksiniz. Recep Tayyip Erdoğan ilginç bir insan. Önce diyor Kürt sorunu var, sonra diyor ki bu sorun benim sorunum ve daha sonra böyle bir sorun yoktur diyor. Böyle bir sorun var mı? Millet mi doğruyu söyler Recep Tayyip Erdoğan mı? Ben millete inanıyorum o sorunu çözmek Kemal kardeşinizin derdi olacaktır. Başbakan açılım dedi, kepenkleri suratına yedi, sonra da suçlu belediyeler dedi" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da düzenlenen mitingin ardından özel uçakla Gaziantep'e hareket etti.

KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
KILIÇDAROĞLU DİYARBAKIR'DA BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2011 Salı 15:44:04
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 02:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?