8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

En genç yöneticiler Diyarbakır'da

Türkiye’nin 2 genç yöneticisi, Diyarbakır’da görev yapıyor. 39 yaşındaki Vali Efkan Ala ile 33 yaşındaki Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in genç yaşta idareci olmalarının, kent ve bölgenin gelişmesinde büyük bir rol oynayacağı belirtiliyor.

2004 yerel seçimlerinde büyük oy farkı ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Osman Baydemir, yaşı itibariyle ülkedeki en genç Büyükşehir Belediye Başkanı unvanını elinde bulunduruyor. Bunun yanı sıra kaymakamlık, vali yardımcılığı ve çeşitli bakanlıklarda genel müdürlük görevlerinde bulunan, bir süre önce de Batman’dan Diyarbakır Valiliği’ne atanan Efkan Ala ise, 81 vali içerisinde en genç vali olma unvanına sahip. Diyarbakır için büyük bir şans olarak nitelendirilen iki genç idareci, gelecek için vatandaşları ümitlendirirken, hedeflerinin Diyarbakır’ı layık olduğu yere taşımak olduğunu ifade ettiler.

İki genç yönetici, hedeflerini İHA’ya anlattı. 2004 yerel seçimlerinde Diyarbakır’dan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen 33 yaşında ve bekar olan Avukat Osman Baydemir, 1971 Diyarbakır doğumlu. Baydemir, tahsil ve görev hayatını şöyle anlatıyor:

"Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir yıl serbest avukatlık yaptım. 1995 yılında İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildim. 1995-2000 yılları arasında İHD Yönetim Kurulu Üyeliği, Şube Başkanlığı ile Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde DEHAP’tan Diyarbakır milletvekili adayı oldum. 2003 yılında yaklaşık 8 ay Amerika Birleşik Devletleri’nde kalarak İngilizce dil eğitimi aldım. Bunun yanında Diyarbakır Barosu, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı üyeliklerinin yanı sıra Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı ile Türkiye İnsan Hakları Vakfı Kurucu üyesiyim. En son 2004 yerel seçimlerinde DEHAP ile SHP’nin iltifakları çerçevesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildim. Bu yaşta Belediye Başkanı olmam nedeniyle, dinamikliğim ile kentime ve bölgeme faydalı bir yönetici olacağım inancı içerisindeyim."
Diyarbakır tarihinde ilk kez genç bir vali olarak kentin yönetim sorumluluğunu üstlenen Efkan Ala’nın ise, 7’den 70’e herkesin herkesle rahat diyalog kurması ile taktir topluyor. 1965 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Valisi Efkan Ala, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olduğunu söyleyerek, "İktisat alanında yüksel lisans yaptım. Sırasıyla kaymakamlık, vali yardımcılığı, İçişleri Bakanlığı’nda daire başkanlığı ve Turizm Bakanlığı’nda genel müdürlük görevlerinde bulundum. Dünya Turizm Örgütü Kaliteyi Destekleme Komitesi Üyeliği yaptım. UNİCEF’in çalışmaları çerçevesinde, Türkiye’deki temel ihtiyaçların karşılanması konusunda çalışmalar yaptım. Daha sonra Batman Valiliği görevini yürüttüm. Türkiye’deki il yöneticileri bazında en genç vali olma heyecanı ile Diyarbakır’a ve bölgeye faydalı olacağıma inanıyorum. Bunu, beni ilk geldiğim günden bu yana bağrına basan Diyarbakırlı vatandaşlarımın desteği ile başaracağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 13:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?