7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Engelli babanın feryadı

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesine bağlı İskender Paşa Mahallesi'nde oturan Nizamettin Karaçam, geçim sıkıntısı nedeniyle 2 çocuğunu yatılı okula verirken, kendisine sahip çıkan olmadığı taktirde 2 çocuğunu daha  yatılı yurda vereceğini söyledi.

Sur ilçesi İskender Paşa Mahallesi'nde oturan Nizamettin Karaçam, çocuk yaşta yapılan yanlış iğne sonucu sakat kalırken, tek geçim kaynağı olan aracını da hırsızlara kaptırınca ortada kaldı. Özürlü aracının üzerinde sigara satarak geçimini sürdüren Karaçam, hırsızların aracını çalmasından sonra bir tek 3 ayda bir aldığı 500 TL özürlü maaşının bulunduğunu ancak maaşının da ev kirasına bile yetmediğini söyledi.

İlköğretim 5'nci sınıfa giden Leyla ve Sakine'yi yatılı okula vermek zorunda kaldığını söyleyen Karaçam, "Bana küçükken yapılan bir iğne sonucu sakat kaldım ve bugüne kadar geçimimi sakat arabasının üzerinde sigara satarak sağlıyordum. Ancak hırsızlar hem evimde bulunan sigaraları hem de kapıda duran sakat aracımı çalınca ben de ortada kaldım.

3 ayda bir 500 TL özürlü maaşı alıyorum ancak aylık 200 TL ev kiram var ve aldığım maaş ev kiramı bile karşılamıyor. 3 aydan bu yana ev kiramı veremiyorum ve ev sahibi beni sokağa atacağını söylüyor. Geçim sıkıntısı nedeniyle 6 çocuğumdan 2'sini yatılı okula verdim, onlar da hafta sonu yanımıza geliyor ama geri göndermek için yol parasını bile sağdan soldan aldığım borç para ile gönderiyorum. Okula giden 2 çocuğum daha var ve eğer sahip çıkan olmazsa, okula göndermeyeceğim, ya da ablaları gibi bir yurda vermek zorunda kalacağım" dedi.

İlkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Süreyya Karaçam ise okumak istediğini fakat babasının maddi imkanlarının yetersiz olması nedeniyle zorlandığını belirterek, "Ben okula giderken babam bana harçlık bile veremiyor. Ben yetkililerden okul masraflarımın karşılanmasını istiyorum. Okul okumak istiyorum yoksa ablamlar gibi beni de bir yurda verecek ya da okuldan alacak" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 15:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?