7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Engelli çocuklara çanta

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur görme engelli çocuklara içerisinde eşofman bulunan 30 çanta hediye etti.

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Engelli Şube Müdürlüğü'nün engelli yurttaşlara yönelik desteği sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İhsan Uğur Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Turşak ile birlikte görme engelli çocukların öğrenim gördüğü Ali İhsan Arslan İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Başkan Vekili Uğur’u Okul Müdürü Ömer Dündar ve Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Acar karşıladı.


Uğur kentteki engelli yurttaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak, toplumda bilinç yükseltmek ve farkındalık yaratmak için belediye olarak çalışma yürüttüklerini söyledi. Çeşitli sivil toplum örgütleriyle diyalog halinde hareket ettiklerini söyleyen Uğur tüm dezavantajlı gruplara kapılarının açık olduğunu söyledi. Lise Caddesi’ne görme engelli yurttaşların rahatça yürümeleri için yürüme bandı yapıldığını anımsatan Uğur bu uygulamayı diğer alanlarda da yapacaklarını belirtti. Uğur okulun bulunduğu İstasyon Caddesi’ne sesli sinyalizasyon yapacaklarını da sözlerine ekledi.

 

Okul Müdürü Ömer Dündar da görme engelli çocukların yeteneklerinin normal öğrencilerden daha fazla olduğunu vurgulayarak “Geleceğimiz olan bu çocukların özgüvene ihtiyaçları var” dedi. Dündar okulun merdivenlerini yaptırdıkları ve desteklerinden dolayı için Uğur’a teşekkür etti.

Başkan Vekili Uğur daha sonra içerisinde eşofman takımı bulunan çantaları öğrencilere dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 20:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?