7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Engelli çocuklara müjdeli haber

Diyarbakır'da, özel bir rehabilitasyon merkezi, bedensel engelli çocukların tedavisinde kullanılan ve egzersiz fizyolojisine dayanan bir metot olan 'Uzay terapi' metodunu hayata geçirdi. Uzay terapi uygulamasıyla engellilerin tedavisinde büyük ilerleme kaydedildiği bildirildi.

Diyarbakır Özel Elit Terapi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli Dr. Mahir Balsever, uzay terapisinin egzersiz ünitesinde istenen kasların hareketlerini geliştirme ve kuvvetlendirmede kullanıldığını söyledi. Dr. Mahir Balsever, "Zayıf kasların yerçekimine karşı koymada başarısızlığı sonucunda bu sistem sayesinde egzersiz yapan bölge tamamen askıda tutularak ve ağırlık kuvveti ortadan kaldırılarak çocuk, hareketi yapabilir ve kas kuvvetini artırabilir. Yeterli kas kuvveti ve fonksiyonel iyileşme görülür" dedi.

Uzay terapisinin faydalarına değinen Dr. Balsever, "Patolojik refleksleri azaltır. Düzgün duruş ve hareketi sağlar. Zayıf kasları destekler. Dengeyi geliştirir. Proprdoseptif duyunun gelişmesini sağlar. Merkezi sinir sistemini yeniden eğitmek üzere beyni uyarır" diye konuştu

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?