8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Engelli işçi alımında 'Torpil' skandalı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne alınacak olan 3 engelli işçi için bugün yapılan kura çekiminde torpil yapıldığı iddiaları ortaya atıldı. Belediye tarafından yapılan sınavı kazanan yedek ve asillerin çekilen kurada olmamaları ise dikkat çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi bünyesinde çalıştırmak üzere 3 özürlü vatandaş için açtığı kadro sınavına 94 özürlü başvurdu. İşe girme umudu taşıyan 94 özürlü vatandaş için Büyükşehir Belediyesi Cep Sineması’nda bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen kura çekimine; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Akbulut’un yanı sıra başvuruda bulunan 94 özürlüden sadece 30’u katıldı. Kura çekimi öncesi açıklama yapan Başkan Vekili Yusuf Akbulut, açıklık ve şeffaflık içerisinde kura çekimi yaptıklarını belirterek, "Gönül isterdi ki, burada oturan her özürlüyü kurasız bir şekilde işe alalım. Bu kuranın, özürlüler konusunda olması gereken bilinçliliğin daha da artırılmasına bir katkı sağlamasını ümit ediyorum" dedi.

Öte yandan, kuraya katılmayan 3 özürlünün asil, 3 özürlünün de yedek olarak kazandığı kura çekimine torpil karıştığı iddiaları ortaya atıldı. Kurada Ensari Cihan Timur, Emir Demircan ve Kadir Aydın asil olarak hak kazanırken, Mustafa Keke, Yılmaz Gözün ve Remi Aydın ise kurayı yedek olarak kazandı. Kura çekimine katılan özürlü vatandaşlar, kazananların salonda olmamasına tepki göstererek, "Kura çekiminde kazananların salonda olmaması ilginçtir. Neden salonda olanlardan biri kazanmadı da, olmayanlar kazandı?" dediler.

Diyarbakır-iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 14:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?