7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Engelliler Haftası' başlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Engelliler Platformu 10-16 Mayıs tarihteleri arasında düzenlenecek 'Engelliler Haftası'nın bu yılki temasını spor olarak belirlendi. Etkinliklerde masa tenisinden 'Goalball'a kadar birçok spor dalında turnuvalar düzenlenecek. Turnuvalar için kayıt yapmak isteyenlerin 'Alo 153' hattına başvurabilecekleri bildirildi.

Bedensel, zihinsel, görme ve işitsel engelliler için her yıl olduğu gibi bu yıl da Engelliler Haftası düzenlenecek. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler'e (BM) üye 156 ülkede Engelliler Haftası kutlanıyor.

Türkiye'deki tek engelliler platformu olma özelliğini taşıyan Diyarbakır Engelliler Platformu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte düzenleyeceği Engelliler Haftası etkinliklerinde bu yılki tema spor olarak belirlendi. Engelliler Haftası ile bir yandan kentteki engelli vatandaşların sportif faaliyetlerle bir araya getirilmesi amaçlanırken diğer yandan engelli vatandaşlara karşı bir farkındalık oluşturulması planlanıyor.

10 Mayıs'ta başlayacak Engelliler Haftası'nın ilk günü Gün TV'de engellilerin sorunlarının konuşulacağı bir televizyon programı yapılacak. Hafta etkinlikleri geniş katılımlı spor şenliği ile sona erecek. Hafta kapsamında masa tenisi, domino, goalball gibi spor turnuvaları yapılacak. Diyarbakır'ın Büyükşehir ve merkez ilçe Belediye Başkanları ile İşitme Engelliler Spor Kulübü arasında özel bir maç yapılacak. Etkinliklere katılmak isteyen engelli vatandaşlar, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyan 'Alo 153' hattından 9'u tuşlayarak kayıt yaptırabilecek. Engelliler aynı hattı arayarak engelli aracı talebinde de bulunabilecek.

Engelliler Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Engelli Şube Müdürü ve Engelliler Platformu Sözcüsü Medeni Alpkaya, Türkiye'deki engelli oranının yüzde 12 olduğunu bu oranın Diyarbakır'da ise yüzde 15 civarında seyrettiğini söyledi.

Alpkaya, Engelliler Haftası dolayısıyla bu sorunlu alanda bir farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ve engellileri bu özel haftada bir araya getirerek bir tür dayanışma sağlamayı istediklerini söyledi. Alpkaya, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki Engelli Destek Merkezi'nin yakın zamanda faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 13:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?