7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Engelliler için rampalar yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni yaptığı kaldırımları başta engelliler olmak üzere herkesin rahatça yürüyebileceği şekilde dizayn ederken, daha önce yapılmış kaldırımlara engelliler için rampalar koydu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, daha önce yapılan ancak engellilerin kullanmasına uygun olmayan kaldırımlara rampalar yaptı. Pilot bölge olarak Ofis bölgesini seçtiklerini ifade eden Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan, kısa zaman dilimi içinde kaldırımlara engellilerin rahat kullanabilmesi için 85 rampa yaptıklarını söyledi. Kaldırımları sadece sağlıklı genç erkekler için değil, kadınlar, engelliler, yaşlılar gibi toplumun tüm kesimleri tarafından rahatça kullanılabilecek şekilde dizayn ettiklerini belirten Uçan, "Daha önce yapılmış yüksek kaldırımlara engellilerin de kullanabilmesi için rampalar yaptık" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının girişini düzenleyerek çalışmalara başladıklarını ifade eden Uçan, "Ofis'te sürdürdüğümüz çalışmaları bu konuda sorunu olan kentin her yanında yürüteceğiz, engellilerin yaşamını kolaylaştıracağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 15:48:53
Güncelleme :14 Şubat 2009 Cumartesi 16:00:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?