7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Engelliler masa tenisi turnuvası

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü'nün "Engelliler Haftası" nedeniyle engelli vatandaşlara yönelik düzenlediği etkinlikler ilgi toplarken bütün engellilerin katılımına açık olan masa tenisi turnuvasında dereceye girenlere plaket verilecek.

Sümerpark'ta düzenlenen masa tenisi müsabakalarını izleyen Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, belediyelerin dezavantajlı vatandaşlara yönelik ciddi çalışmalar içerisinde olduğunu vurgulayarak, "Gerek Büyükşehir Belediyesi'nin olsun gerek ilçe belediyelerimizin olsun dezavantajlı yurttaşlarımızın süregelen sorunlarını çözmeye yönelik birtakım çalışmaları var. Bizim anlayışımıza göre öncelikle insanların zihinlerindeki engelleri ortadan kaldırmak gerekir. Bu durum ciddi bir toplumsal problemdir.

Bütün kesimlerin ve kurumların bu konuda duyarlı olup ciddi proje geliştirmeleri gerekir. Biz belediye olarak bu konuda ciddi ilerlemeler kaydettik. Örneğin hizmet binamızın fiziki yapısında değişiklik yaparak, engelli yurttaşlarımızın faydalanabileceği bir duruma getiriyoruz" dedi.

Daha sonra turnuva hakkında bilgiler veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Engelli Şube Müdürü Medeni Alpkaya, 100 kişiden fazla engelli vatandaşın masa turnuvasına katılım sağladığını vurgulayarak, bu turnuvadaki amaçlarının dezavantajlı grupların kaynaşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?