8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Engellilerin askerlik heyecanı

Diyarbakır'da engelli vatandaşlar için temsili askerlik yemin töreni düzenlendi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından engelli vatandaşların da kutsal askerlik hizmetini yerine getirmelerini sağlamak amacıyla temsili askerlik töreni düzenlendi.

İl Jandarma komutanlığında yapılan törene; Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 16. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Sivri, 2. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Atilla Özler, Jandarma Bölge Komutanı Ceyhun Harput, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Eyüp Şeker, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve çok sayıda
davetli katıldı. Tören için aileleri ile birlikte gelen engelliler, tıraş olup askeri kamuflaj giydiler. Daha sonra usta erler ve erbaşlar tarafından engellilere, askerlik kuralları öğretildi.

Neşeli bir ortamda geçen eğitimlerde rütbeli askerler ile engelliler arasında ilginç diyaloglar oluştu. Künyelerini komutanlarına söyleyen engelli vatandaşlar aileleri ile birlikte komutanları ile sohbet etmeyi de ihmal etmediler.

Tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve çocuğuyla birlikte bir günde olsa askerliğini yapmak için gelen Ahmet Kaplan, bir günde olsa askerlik görevini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Her vatan evladına askerliğin nasip olmasını istiyorum. Engelliyiz ama engel tanımıyoruz" dedi.

Bando takımı eşliğinde yapılan yemin töreninde bazı engelli vatandaşların kaçması ise dikkat çekerken, tören öncesi bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Eyüp Şeker, her Türk askeri gibi engelli vatandaşların da asker olduklarını ifade ederek, "Mehmetçiklerimiz gibi onlarda artık birer Türk askeri. Hepsini alnından öpüyorum" diye konuştu.

Yapılan yemin törenin ardından folklor gösterisi yapılırken, folklor gösterisi sırasında iki folklorcu Türk bayrağı çıkararak Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Alay Komutanı Eyüp Şeker'e hediye ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?