5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Engellilerin sesi olacak

Güneydoğu'nun ilk bedensel engelli bayan milletvekili adayı olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Diyarbakır'dan 7. sırada aday gösterdiği Fidan İşcan, engellilerin sesi olacağını söyledi. 

22 Temmuz'da yapılacak olan milletvekili seçimleri için siyasi partiler adaylarını açıklarken, MHP'nin Diyarbakır'dan 7. sırada gösterdiği bedensel engelli Fidan İşcan, parlamentoya girerek ülkenin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak istediğini söyledi. İşletmecilik yapan milletvekili adayı Fidan İşcan, bu dönem adaylar arasında tek bedensel engelli bayan aday olduğunu söyledi.

Bölgede de nadir bayan adaylardan biri olduğunu belirten İşcan, "Başvuranlar çok olmuş. O coşkuyu gösteren, cesareti gösteren, çok arkadaşım olmuş. Ama benim aldığım duyumlara göre, Türkiye'de bu dönem ilk bedensel engelli aday benim. Türkiye'de bedensel engelli olmanın zorlukları çoktur. Yasalardan bedensel engellilere hizmetler çok sunulmuştur. Fakat uygulamada maalesef problem yaşamaktayız. Diyarbakır'da bir hayli bedensel engelli var. Akraba evliliğinden meydana gelen sakatlıklar, çocukluktan geçirmiş olduğu hastalıklar ve trafik kazaları vardır. Ben burada bütün kesimin ve kitlelerin adayıyım. Bir engelli olarak,engellilerin sıkıntılarını ancak ben anlarım. Onların sıkıntılarını azaltmak, rahata kavuşturmak için 4 yıldan bu yana çalışmalar yaptım. MHP'nin penceresinden Diyarbakır'a baktım. Yıllardan beri bu şehrin halkı çok acılar çekti, çok canları yandı. Zaman zaman ağladık. Bunların bitmesi için aday oldum" dedi. 


Güneydoğu ve Diyarbakır'da yaşanan sıkıntıların sorumlusunun geçmiş dönemdeki vekiller olduğunu söylen İşcan, "Bugüne kadar gelmiş geçmiş bir çok vekillerimiz ve bakanlarımız oldu. Bedensel engelli olarak değil milletvekili adayı olarak ben buradayım. Tarihe baktığınız zaman erkeğin yanında kadın her zaman yer almıştır. Hatta cepheye bile gitmiştir. Bedensel engelli olmam vekilliğimi engellemez. Çünkü ben engellilerin önündeki engeli kaldırmak için aday oldum. Çalışmamı engelleyecek bir şeyler olursa onu da engelleyeceğim" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 15:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?