5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Enkaz 3 kişiye daha mezar oldu

Diyarbakır'da yıkım kararı verilerek boşaltıldıktan sonra çöken binanın enkazından 3 ceset daha çıkarıldı. Enkaz altından toplam 5 kişinin cesedi çıkarıldı, bir kişi de sağ olarak kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, Kayapınar Beldesi Huzurevleri semti Esen Sokak'ta bulunan 32 daireli “Alkan 1” apartmanının enkazından bu sabaha karşı Selahattin Kaymak (36), Fırat Dursan (19) ve Ahmat Koçlardan'ın (18) cesedi çıkarıldı. Daha önce de Hasan Demir (17) ve ağabeyi Mesut Demir'in (18) de cesetlerinin çıkarılmasıyla enkaz altından çıkarılan ceset sayısı 5'e yükseldi.

Enkazdan dün gece geç saatlerde Abdullah Köseer (14) sağ olarak kurtarılmıştı.

Enkaz altından çıkarılan cesetler Diyarbakır Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Dün cesetleri çıkarılan Hasan Demir ve Mesut Demir'in cenazeleri aileleri tarafından toprağa verilmişti. 1993 yılında yapılan “Alkan 1” apartmanı, önceki gün saat 15.00 sıralarında büyük bir gürültüyle çökmüş ve görgü tanıklarının binada bazı kişilerin olduğunu belirtmesi üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Binanın kolonlarında patlamalar oluşması üzerine oturulamaz raporunun ardından yıkım kararı verilen bina, Kasım 2006 tarihinde boşaltılmıştı.

Bu arada, enkaz altından sağ olarak çıkarılan Abdullah Köseer'in tedavisinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde sürüyor. Enkaz kaldırma ve arama çalışmaları da devam ediyor.
A.A.
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 09:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?