5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Enkazdan çıkan kardeşler uğurlandı

Diyarbakır'da çöken binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Mesut Demir ve kardeşi Hasan Demir'in cenazeleri, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Yan yana toprağa verilen gençlerin babası Abdulkerim Demir, sorumlular hakkında davacı olacaklarını söyledi. 

Kayapınar Beldesi Huzurevleri semti Esen Sokak'ta bulunan 32 daireli 'Alkan 1' apartmanının yıkılması sonucu enkaz altında kalan ve dün gece geç saatlerde cesetlerine ulaşılan Hasan Demir (17) ile ağabeyi Mesut Demir'in (18) cenazeleri Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Yeniköy Mezarlığı'na götürüldü. 

Cenaze törenine Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Yenişehir Belde Belediye Başkanı Fırat Anlı, Bağlar Belde Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler de katıldı. Hayatlarını kaybeden Demir kardeşlerin yakınları, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'e tepki gösterdi. İki oğlunu gözyaşları arasında toprağa veren anne Şükran Medine Demir ile baba Abdulkadir Demir, sorumlular hakkında şikayette bulunacaklarını söyledi. Şükran Medine Demir, "Akşam yemeği için hazırlık yapıyordum. 10 yaşındaki kızım Halime'yi ekmek alması için fırına gönderdim. Halime gecikince Mesut ve Hasan aramaya çıktı. Yolda amcalarının oğlu Seyit ile karşılaşmışlar. Tahliye edilen binada madde bağımlılarının olduğu ve kardeşlerinin içeriye götürüldüğü şüphesiyle içeri girmişler. Seyit dışarıda binanın yakınlarında onları beklerken, bina büyük bir gürültüyle yıkıldı. Seyit koşarak bize haber verdi" dedi. 

Tahliye edilen binanın önünde neden önlem alınmadığını soran anne Demir, binada hurdacıların sürekli kolonlardaki demirleri söktüğünü öne sürdü. Oğlunun kendisine öleceğini söylediğini ifade eden Şükran Medine Demir, "Evimiz tahliye edilen binaya çok yakın, sabah hurdacılar yine binadan balyozlarla demir çıkarıyorlardı. Olay günü Mesut sabah uyanır uyanmaz yanıma gelerek, kötü bir rüya gördüğünü söyledi. Rüyada birkaç kişinin döverek saçını kestiğini söyleyince, rüya tabirleri kitabına baktık. Saç kesmenin ölüm olduğunu okudu ve bana, 'Anne rüyamda çok ağlıyordun. Ben öleceğim, ağlamanı istemiyorum. Eğer ölmezsem derslerim bu yıl çok iyi, okuyup sana kraliçeler gibi bakacağım' dedi" diye konuştu. 

1993 yılında yapılan "Alkan 1" apartmanı, dün saat 15.00 sıralarında çökmüş ve görgü tanıklarının binada bazı kişilerin olduğunu belirtmesi üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Binanın kolonlarında patlamalar oluşması üzerine oturulamaz raporu verildikten sonra yıkım kararı alınan bina, Kasım 2006'da boşaltılmıştı. 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 16:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?